Şase fotbalişti zboară din Ghencea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angelov (în centru) s-a descurcat onorabil între Cavani şi Hamsik
Angelov (în centru) s-a descurcat onorabil între Cavani şi Hamsik

Gigi Becali a întocmit personal lista plecărilor, pe care se regăsesc şi nume grele, precum Angelov, Kapetanos, Zapata sau Bilaşco. Înfrângerea de la Napoli l-a făcut pe Gigi Becali să revină la vechile obiceiuri, de a-şi desfiinţa fotbaliştii. Patronul a nominalizat deja jucătorii pe care urmează să-i dea afară.

„Dacă am luat gol în minutul 92, înseamnă că Dumnezeu nu se bagă la fotbal. Am impresia că dracul se bagă la fotbal!", a menţionat latifundiarul, care a regretat absenţa lui Bănel Nicoliţă. „Cu el era altceva, bineînţeles! Mi-a plăcut Surdu, a fost demenţial, dar nu pot să spun acelaşi lucru despre Stancu.

A avut patru-cinci mingi pe care putea să le ia pe cont propriu dacă era fotbalist mare. Dacă avea valoare se ducea de unul singur şi dădea gol".

Vrea să cumpere trei-patru fotbalişti în iarnă

Gigi Becali intenţionează să achiziţioneze în această iarnă trei sau patru fotbalişti, pentru a ataca câştigarea campionatului în sezonul de primăvară. „Dacă ne‑am fi calificat, atunci sută la sută ne întăream puternic. Când eşti prezent într-o competiţie europeană, eşti obligat să te prezinţi la înălţime. Aşa, vom vedea ce vom face", a declarat Becali. Printre ţintele latifundiarului se numără jucători ca Junior Moraes, Paul Papp, Valerică Găman sau Mihai Costea.

„LISTA NEAGRĂ" A LUI GIGI

Pantelis Kapetanos (27 de ani)

Grecul a fost anunţat deja că nu mai intră în planurile pentru retur, însă mai nou a fost scos ţap ispăşitor şi pentru eşecul de la Napoli. „Kapetanos e vinovat pentru tot ce s-a întâmplat! Nu lua roşu în meciul tur, băteam, ne calificam şi gata. Îl dau afară, dar îl şi amendez", a spus Becali. Se pare că latifundiarul îi pregăteşte o amendă echivalentă cu salariile pe noiembrie şi decembrie (40.000 de euro), bani pe care oricum n-ar fi vrut să-i mai plătească.

Variante de transfer: AEL Limassol, Omonia Nicosia.

Octavian Abrudan (26 de ani)

Fotbalistul adus în vară de Piţurcă nu a mai jucat la Steaua din 26 septembrie, când pe bancă era Edi Iordănescu. „N-am ce să mai fac cu Abrudan, e liber să plece", a spus patronul Stelei.

Variante de transfer: FC Braşov, Univ. Craiova.

Stanislav Angelov (32 de ani)

Bulgarul a fost remarcat de „Gazzetta dello Sport", care l-a considerat a fi cel mai bun stelist de pe teren, însă a fost criticat în termeni extrem de duri de către Gigi Becali: „Angelov e terminat, obosit. Nu am vrut să spun până acum, ca să nu îi scad moralul, dar la revedere cu el! Nu e nici mijlocaş la închidere, nici ofensiv, e un fel de struţocămilă. Îl dau oriunde ca să scap de el, chiar şi în ţară, în afară de Dinamo". În realitate, supărarea latifundiarului e strict legată de faptul că internaţionalul bulgar are unul dintre cele mai mari salarii din lot, 240.000 de euro pe an.

Variante de transfer: Litex Loveci, ŢSKA Sofia, Univ. Craiova.

Robinson Zapata (32 de ani)

Portarul îşi termina contractul în vara lui 2011, dar a fost lăsat să plece pe gratis încă de acum. „Rufay" n-a mai apărat în ultimele şase luni decât la Steaua II, deşi câştiga 180.000 de euro pe an. „Cu Zapata am rezolvat, gata, a plecat deja în Columbia şi nu se mai întoarce", a explicat Gigi Becali.

Variante de transfer: Levski Sofia, América de Cali.

Andrei Ionescu (22 de ani)

Mijlocaşul câştigă 160.000 de euro pe sezon, deşi joacă doar la Steaua II. În vară, Ionescu a refuzat să meargă la Unirea Urziceni, motivând că ialomiţenii nu‑i pot asigura acelaşi venit!

Variante de transfer: Univ. Craiova.

Marius Bilaşco (29 de ani)

Atacantul nu s-a adaptat cerinţelor de la Steaua, motiv pentru care zilele lui în Ghencea par a fi numărate. „Bilaşco e posibil să plece în străinătate, în Asia, la o echipă din China. Să vedem, poate îl dau împrumut", a explicat latifundiarul.

Variante de transfer: Chongqing Lifan, Kuban Krasnodar.

A scăpat Lăcătuş de demitere?

Gigi Becali l-a reconfirmat pe Lăcătuş ca antrenor al roş-albaştrilor până în vara lui 2011, „Fiara" având obiectivul de a se clasa cel puţin pe locul 2 în Liga I, respectiv să câştige Cupa României.

„Am vorbit cu el şi tragem linie abia în vară. Nu am ce să îi reproşez, a pregătit foarte bine jocul de la Napoli", a anunţat Gigi Becali. Totuşi, antrenorul a fost criticat dur de către presa italiană. „Tehnicianul românilor a comandat un «catenaccio» din alte vremuri. În prima repriză au contat puţin pe contraatac, dar în partea a doua deloc. În final, el poate spune că a pierdut cu un gol primit în minutul 90+2, dar jucând puţin, odată şi odată tot vei plăti", a scris Agenţia Datasport.

Adio Liga Campionilor din 2012!

Rămasă fără echipe în cupele europene, ţara noastră nu poate urca mai sus de locul 14 în ierarhia coeficienţilor alcătuită de UEFA.
Spectacolul sportiv şi milioanele de euro din Liga Campionilor încep să se îndepărteze de echipele din Liga I.

Doar sezonul viitor, 2011-2012, vom mai trimite campioana direct în grupele Ligii şi vicecampioana în preliminarii. Din toamna lui 2012 începem să plătim „factura" rezultatelor proaste din ultimii ani în competiţiile continentale: locul 14 ocupat momentan în clasamentul coeficienţilor UEFA ne scoate din rândul ţărilor sigure de participarea în grupele Ligii (primele 13).

Deocamdată, în stagiunea 2012-2013, campioana şi vicecampioana României vor juca tururi preliminare, dar situaţia se poate înrăutăţi şi mai tare. Astfel, dacă mai pierdem două poziţii (Scoţia şi Elveţia au echipe în primăvara europeană şi ne pot depăşi), atunci o singură echipă din Liga I se va alinia la startul Ligii, în preliminarii.

Trebuie să evităm locul 16

Ţară    Coeficient    Echipe calificate

14. România    25.824    -
15. Scoţia    24.541    Glasgow Rangers
16. Elveţia    24.300    FC Basel, Young Boys

Cavani, invitat special la petrecerea „câinilor"

Atacantul uruguayan al lui Napoli, omul care în minutul 93 a exclus Steaua din Europa, a devenit numărul unu pentru suporterii dinamovişti. „Câinii" au urmărit partida de aseară în comentariul liderului galeriei, Mihnea Ionescu.

Acesta a presimiţit golul lui Cavani (foto) şi a „explodat" la reuşita sud-americanului, în timp ce ceilalţi ultraşi au aruncat torţe de la geamurile apartamentului unde au vizionat meciul şi au scandat minute în şir „Forza Napoli!".

Mihnea a anunţat că Edinson Cavani va fi invitat de onoare la petrecerea dinamoviştilor organizată în fiecare an la data de 10 mai, atunci când a fost incendiată peluza din Ghencea.

Nu este prima dată când roş-albii fac invitaţii de acest gen, anul acesta „convocarea" fiindu‑i trimisă fostului atacant al lui Middlesbrough, Massimo Maccarone, cel care a eliminat-o pe Steaua în 2006 din semifinalele fostei Cupe UEFA. Filmuţelul cu dinamoviştii a făcut furori pe siteurile dedicate roş-albilor, având sute de comentarii, urmând ca cel mai inspirat user să fie răsplătit cu o „napolitană Cavani".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite