Sărăcia le-a tăiat cheful de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niculescu (dreapta) şi coechipierii săi nu mai au tragere de inimă pentru ultimele două meciuri
Niculescu (dreapta) şi coechipierii săi nu mai au tragere de inimă pentru ultimele două meciuri

Din cauza tensiunilor născute de datoriile faţă de jucători, Ţălnar nu are linişte la echipă. „Fotbal pe burta goală nu se poate“ pare a fi refrenul preferat al dinamoviştilor. Elevii lui Ţălnar şi-au tot cerut drepturile financiare, dar acţionarii i-au amânat.

Dinamo joacă soarta acestui sezon în decurs de trei zile. Duminică, în campionat, cu Vaslui, o contracandidată la titlu, şi miercuri, în Liga Europei, la Atena, unde poate obţine biletele pentru primăvara europeană. Pe cât de importante sunt cele două partide, pe atât de lipsiţi de concentrare sunt jucătorii la antrenamente.

„Câinii" sunt mai mult cu gândul la banii pe care îi au de primit şi la Sărbătorile de iarnă, care se preconizează a fi dintre cele mai sărace. Aproape înaintea fiecărei şedinţe de pregătire, Ţălnar trebuie să ţină un discurs mobilizator în vestiar, de redare a chefului de joc.

Sunt „duşi cu zăhărelul"

Fotbaliştii dau din cap aprobator, cum că au înţeles mesajul pacifist al antrenorului, dar, de fapt, gândurile lor zboară tot spre conturile goale din bancă. Nici măcar discuţia faţă în faţă dintre Nicolae Badea şi liderii echipei nu a liniştit spiritele, pentru că roş-albii şi-au dat seama că sunt „duşi cu zăhărelul".

„Li se promite achitarea restanţelor aproape zilnic, ceva de genul «Vă dăm banii dacă bateţi în următorul meci!», dar tot degeaba", spun surse din club. Ultimul jurământ al şefilor: „Învingeţi Vasluiul, calificaţi-vă după meciul de la Atena şi veţi avea Sărbătorile fericite!". Dacă nu, vorba lui Turcu: „Veţi primi în loc de bani un sac de paie".

Restanţele jucătorilor

DATORIA SUMA

Prima de calificare în grupele Ligii Europei între 10.000 şi 30.000*
Rate contractuale între 10.000 şi 25.000
Alte prime de joc 5.000

* Sumele sunt exprimate în euro şi „pe cap de jucător"

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite