Şapte pentru un titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj, Steaua, Dinamo, Rapid, FC Vaslui, FC Timişoara şi Unirea Urziceni se luptă pentru a câştiga medaliile de campioni în sezonul cu numărul 93 al primului eşalon fotbalistic, care va începe săptămâna viitoare. Noul sezon al Ligii I se anunţă unul incendiar, mai ales că este ultimul în care campioana se califică direct în grupele Ligii Campionilor.

După trei sezoane consecutive în care au pierdut toate trofeele în favoarea Provinciei, granzii din Bucureşti s-au întărit serios în această vară. Victor Piţurcă s-a întors pe banca Stelei după o pauză de şase ani şi a reformat din temelii clubul din Ghencea. Fostul selecţioner are ambiţia de a aduce din nou titlul în vitrina unui club care n-a mai câştigat nimic de patru sezoane, motiv pentru care a transferat nu mai puţin de 12 jucători.

Dinamo s-a întors şi ea la Ioan Andone, antrenorul care i-a câştigat cinci trofee în precedentul mandat. Rapidul s-a întărit cu preşedintele Dinu Gheorghe, antrenorul Marius Şumudică, care a făcut senzaţie la Bistriţa în returul sezonului trecut, dar şi o pleiadă de jucători noi.

Porumboiu are antrenor „galactic"

Campioana CFR Cluj a renunţat la Nicolae Dică şi Peralta, dar încearcă să-şi păstreze supremaţia pe mâna croatului Saşa Bjelanovici, un atacant de 31 de ani care a petrecut aproape un deceniu în fotbalul italian. Nici celelalte rivale ale CFR-ului n-au stat cu mâinile în sân. Adrian Porumboiu mizează pe Lopez Caro, fostul tehnician al celor de la Real Madrid, dar şi pe Rodolfo Bodipo, un atacant care joacă de opt ani în Primera Division.

FC Timişoara l-a angajat pe fostul antrenor de la Steaua Roşie Belgrad, Vladimir Petrovici, care a şi completat lotul cu câţiva fotbalişti din campionatul vecinilor sârbi. Urziceniul lui Meme Stoica n-a schimbat antrenorul, dar speră să dea lovitura cu veteranii Petre Marin şi Adrian Neaga. Deşi politicile lor sunt diferite, există şi un lucru care-i leagă pe toţi: mirajul Ligii Campionilor şi milioanele de euro aferente.

Jucătorii echipelor picate, la mare căutare

Deşi evoluţiile din sezonul trecut n-au fost senzaţionale, dovadă că echipele lor au şi retrogradat, jucătorii de la Poli Iaşi, Pandurii şi Unirea Alba Iulia sunt la mare căutare pe piaţa transferurilor. Astfel, Steaua i-a transferat de la Pandurii pe Stanca, Păcurar şi pe Martinovici, ieşenii Miclea şi Pleşca au ajuns la Mediaş, în timp ce colegul lor Vali Negru a semnat cu Victoria Brăneşti. Tot la echipa lui Ilie Stan a ajuns şi fostul portar al Unirii Alba Iulia, Cornel Cernea, iar Florin Dan s-a dus la Târgu Mureş.

FC Braşov s-a destrămat

Doar numele a rămas acum din FC Braşov, echipă care a încurcat multe socoteli în ultimele două sezoane ale Ligii I. Fostul preşedinte Dinu Gheorghe i-a luat după el la Rapid şi pe Nicolae Grigore, Rui Duarte, Ezequias, Sburlea şi Roman, Steaua l-a luat şi ea pe Abrudan, Nuno Diogo s-a dus la CFR Cluj, Dinamo l-a înregimentat pe Cătălin Munteanu, în timp ce „bătrânii" Măldărăşanu şi Nae Constantin s-au retras.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite