Becali şi Dragomir: şantaj, abuzuri şi circ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Dragomir îl ameninţă pe Gigi Becali cu retrogradarea, cu DNA-ul şi cu UEFA, în vreme ce patronul stelist îi arată lui Mitică „pisica“ Gică Popescu. Disputa Mitică-Gigi a atins ieri noi „culmi“. Fitilul l-a aprins Dragomir, care l-a acuzat pe Becali că este în spatele „bannerului ruşinii“ afişat de stelişti la meciul cu Ujpest.

Preşedintele LPF susţine că bannerul respectiv a fost conceput chiar în birourile Stelei. Imediat, conducerea din Ghencea a reacţionat printr-un comunicat, negând orice implicare. Oricum, în acest moment, între cei doi nu mai există cale de împăcare.

Dorinţa lui Becali de a scăpa de Dragomir nu se va întâmpla însă mai repede de o lună. Asta pentru că Adunarea Generală a LPF, anunţată iniţial pentru astăzi, nu poate fi statuară decât în anumite condiţii. Mai întâi, şase cluburi trebuie să trimită o cerere la LPF, după care se va stabili o dată între 15 şi 30 de zile. Din acest punct de vedere, Dragomir are destul timp să se replieze şi să vadă „cum bate vântul".

În orice caz, Mitică a sărit ca ars împotriva lui Becali, ameninţându-l pe acesta cu DNA, cu FIFA, UEFA sau cu retrogradarea. Cam tardiv pentru un preşedinte al Ligii, care a reacţionat împotriva patronului stelist doar când a fost „călcat pe coadă".

De partea cealaltă, stelistul a confirmat că în anumite cazuri, cum a fost cel de dopaj al lui Neaga, l-a „uns" pe Dragomir: „Mitică m-a ajutat doar o dată în «cazul Neaga», dar m-am achitat cu vârf şi îndesat". Ceea ce confirmă lacunele unui sistem bolnav, bazat pe relaţii, pe bani şi pe şantaj.

"Atât timp cât LPF are un preşedinte, nu comentez venirea mea la Ligă. Nu vreau să fac jocul nimănui, nici măcar prin declaraţii."
Gică Popescu
fost internaţional

Ce spune Gigi

Suntem 14 cluburi în acest moment care dorim schimbarea lui Mitică. În 2000 l-am salvat, acum, gata! E bătrân, trebuie să plece. De zece cluburi sunt sigur, iar astea de care sunt sigur sunt înrăite. Nu trebuie să-i conving eu. Unul mi-a spus că dă sânge să plece Dragomir.

Gică Popescu nu o să confirme că vine la Ligă până nu pleacă Dragomir. Eu cred sută la sută că va accepta Gică Popescu. Într-un an, el va schimba faţa fotbalului românesc.

Ce spune Dumitru Dragomir

„Cazul Valiza" e mai grav decât ce a făcut Argeşul. Dacă face cineva plângere, cazul se redeschide. Acum, comisiile sunt la ligă, nu mai sunt la federaţie. Pe cei de la Argeş nu i-a prins cu 1,7 milioane de euro  aşa cum s-a întâmplat cu Steaua. Gândiţi-vă că cei de la FIFA şi UEFA nu se joacă la treburi de astea şi ei au fost de acord cu retrogradarea Argeşului.

O să fac reclamaţie la DNA. El spunea că mai am timp să schimb lucrurile, adică  el face trafic de influenţă, abuz în serviciu.Domnul Becali spune peste tot că eu trebuie să-i fac jocurile dânsului. Bineînţeles, împotriva regulamentului, pentru că are el interes să câştige nu ştiu ce bani.

El, deşi e europarlamentar, are o ură de rasă. Pe cei de la Cluj îi face mereu bozgori, pe cei de la Rapid ţigani, el râde pe la televiziuni de boala mea, iar bannerul de la meciul cu Ujpest s-a făcut în birourile de la Steaua. Jandarmeria ştie de acest lucru, dar eu voi face o informare către UEFA şi FIFA vizavi de toate aceste cazuri de rasism.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite