Sandu: "M-am operat în Franţa şi statul mi-a spus "bravo ţie că te-ai făcut bine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele FRF Mircea Sandu a criticat sistemul asigurărilor medicale din România, dând drept exemplu cazul său, când a fost nevoit să se opereze şi să se trateze pentru cancer în Franţa, suportând toate cheltuielile.

"Sfatul meu este ca jucătorii, pe lângă asigurările pe care le face un club, să-şi facă şi asigurări separate, pentru diverse fome de accidente, pentru că dacă nu veţi putea juca veţi beneficia de nişte venituri. Aici trebuie să mă întorc împotriva statului român, căruia îi plătesc de atâţia ani asigurările. A trebuit să merg să fac un tratamet şi o operaţie în Franţa, iar eu sunt un cetăţean român şi european până la urmă, dar statul nu mi-a dat nimic. Mi-a spus doar «bravo ţie că te-ai făcut bine»", a spus Sandu în cadrul reuniunii organizate de AFAN pe teme de fotbal.

Preşedintele AFAN, Dumitru Costin a precizat că a întâlnit multe cazuri de fotbalişti care au fost obligaţi să-şi plătească singuri îngrijirile medicale: "Avem multe cazuri în care sportivii au plătit spitalizarea din propriul buzunar. Apoi ne judecăm la comisii pentru a recupera acei bani, pentru că în contracte scrie că în situaţii de acest gen clubul este cel care trebuie să plătească".



Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite