Săndoi: „Cel mai greu adversar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de tineret va întâlni reprezentativa Angliei în barajul pentru un loc la Campionatul European din 2011. Ieri, la Herning, în Danemarca, a avut loc tragerea la sorţi a play-off-ului pentru turneul final de anul viitor rezervat naţionalelor sub 21 de ani.

După ce a terminat pe primul loc în Grupa 1, selecţionata de tineret a României a fost plasată în urna capilor de serie. N-a fost însă şi cu noroc la tragerea la sorţi de ieri, care ne-a scos în cale Anglia, una dintre echipele pe care voiam să le evităm, alături de Spania.

Meciurile din play-off-ul Campionatului European din Danemarca se vor disputa în sistemul tur-retur. Elevii lui Săndoi vor disputa prima manşă în Insulă, la 8 octombrie, în timp ce returul urmează a se disputa patru zile mai târziu, în România.

„Avem 50% şanse"

Emil Săndoi este însă încrezător în şansele de calificare. „Dinaintea tragerii la sorţi am spus că, indiferent de adversar, calificarea se joacă. Cred că întâlnim cel mai dificil adversar, dar şansele de calificare sunt egale.

Trebuie să recunoaştem că Anglia este o echipă redutabilă, cu fotbalişti foarte buni, care evoluează la echipe de prim rang. Eu am încredere în jucătorii mei. Noi am mai jucat cu Anglia chiar la ei acasă, unde, cu puţină concentrare, puteam şi câştiga", a declarat selecţionerul.

Nici mijlocaşul Ioan Hora nu e speriat de naţionala Albionului. „Şansele sunt egale, dar, având în vedere că jucăm primul meci în deplasare, putem spune că avem un mic avantaj".

"Mai rău de atât nu se putea. E cel mai puternic adversar pe care îl puteam avea."
Liviu Ganea
atacant România tineret

Walcott şi Gibbs ar putea fi „furaţi" de Capello

Englezii s-au calificat cu emoţii în play-off, fiind una dintre cele patru echipe clasate pe locul secund cu cel mai bun punctaj. În seria preliminară, Anglia a fost depăşită de Grecia.

Selecţionerul tinerilor „lei" este fostul fundaş stânga al naţionalei Angliei, Stuart Pearce. Sub conducerea acestuia, britanicii au jucat semifinala Euro 2007 (eliminaţi la penalty-uri de Olanda) şi finala Euro 2009 (0-4 cu Germania).

Vedeta actualei generaţii este Theo Walcott (21 de ani). Românii ar putea scăpa însă de mijlocaşul lui Arsenal, una dintre piesele de bază în naţionala mare antrenată de Fabio Capello. Pentru că englezii vor întâlni Muntenegru la 12 octombrie în preliminariile Euro 2012, se poate ca Walcott să nu fie lăsat să joace la tineret. În aceeaşi situaţie se află şi Kieran Gibbs, fundaşul stânga al lui Arsenal, care a debutat în această toamnă la prima reprezentativă.

Din primul 11 ideal al englezilor, şapte jucători se află în proprietatea „granzilor" Manchester United, Chelsea şi Arsenal. Jucători precum Mancienne, Bertrand, Cleverley şi Welbeck sunt împrumutaţi însă la alte echipe.

Cea mai usturătoare înfrângere a naţionalei de tineret a Angliei a fost înregistrată împotriva României, un 0-4 în 1980, în preliminariile Euro 1982. Turneul final a fost câştigat atunci chiar de englezi, care au ieşit campioni europeni şi doi ani mai târziu, în 1984!

Meciurile     din play-off

Anglia - România
Olanda - Ucraina
Spania - Croaţia
Elveţia - Suedia
Islanda - Scoţia
Cehia - Grecia
Italia - Belarus

Danemarca este calificată din oficiu, în calitate de ţară-gazdă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite