„Săgeată“ zboară spre China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Niculae
Marius Niculae

Marius Niculae, golgheterul turului de campionat, poate ajunge în China, la Beijing Guoan, oferta fiind fabuloasă: un salariu de un milion de dolari pentru două sezoane.

Liderul campionatului s-ar putea despărţi de cel mai bun atacant din lot. Zilele trecute pe adresa clubului a sosit o ofertă consistentă pentru „Săgeată", iar „vârful" de 30 de ani e tentat să-i dea curs.

Monitorizat din noiembrie de către cei de la Beijing Guoan, asiaticii au discutat cu jucătorul şi dacă iniţial oferta a fost refuzată, după negocieri, salariul a ajuns la 500.000 de dolari anual, iar Niculae e de acord cu noile condiţii.

Şefii echipei unde a evoluat şi Dan Alexa în trecut îl vor cât mai repede şi-l aşteaptă pe Marius în China chiar după Sărbătorile de iarnă. Acţionarii dinamovişti nu s-ar împotrivi mutării pentru că jucătorul de 30 de ani, deşi a acceptat numeroase reduceri salariale, tot e remunerat cu 150.000 de euro pe an, iar ei ar face economie. „În curând se va decide dacă voi continua cu Dinamo şi se va semna prelungirea contractului, sau clubul va accepta o ofertă din Asia", a spus Niculae.

Dinamo rămâne fără atacanţi

Niculae este golgheterul turului de campionat (14 goluri) şi om de bază în ofensiva „câinilor" alături de Dănciulescu. Înlocuirea sa este dificilă pentru antrenorul Liviu Ciobotariu, fiindcă în lot îl mai are pe Liviu Ganea, aflat în tratative cu şefii pentru a-şi prelungi contractul, însă şansele de reuşite sunt mici şi ar putea pleca. Apoi, mai e Marius Alexe, dar acesta a avut o evoluţie ştearsă în această perioadă, fiind nerefăcut în urma unei accidentări mai vechi.

Şi Zicu a ales Asia

Ultimul golgheter al Ligii I, Ianis Zicu, a ajuns în Coreea de Sud. După ce a lăsat Timişoara pentru ŢSKA Sofia, bulgarii l-au dat la Pohang Steelers pentru 2-3 milioane de euro.

Machidonul marcase 22 de goluri pentru cele două formaţii, iar coreeni au fost impresionaţi şi i-au oferit un contract pe patru ani. Atât Zicu, cât şi Marius Niculae vor avea de câştigat în plan financiar, însă vor pierde echipa naţională.

Golgheterii României nu au căutare

Nici unul dintre ultimii 10 golgeteri ai României nu se pot lăuda cu o ascensiune fabuloasă. Dacă e să ne raportăm doar la ultimii, Zicu a ajuns în Bulgaria, Gigiel Bucur la Kuban Krsanodar, Florin Costea la Steaua, iar Andrei Cristea în liga a II-a germană, la Karlsruhe.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite