Să nu staţi cu fundu-n poartă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii clujenilor i-au cerut lui Cîrţu ca echipa să evolueze curajos, ca pe „Olimpico“, dar să scoată puncte, cum a făcut-o în meciul cu Basel. CFR-ul lui „Sorinaccio“ trebuie să arate ofensiv la München! Cel puţin asta îşi doresc oficialii din Gruia, care vor o formaţie pragmatică, care să-şi creeze faze de atac.

„Dacă jucăm la fel ca în meciul cu Roma, nu mă voi supăra pe băieţi indiferent de rezultat. Atunci, pe «Olimpico», am arătat ca o echipă campioană, ca o echipă mare", a mărturisit patronul Arpad Paszkany, înaintea jocului cu Bayern, de diseară.

Supărat pe jucătorii săi, după ce au pierdut la Vaslui, Paszkany n-a făcut deplasarea alături de ei la München, ci a venit separat, împreună cu un grup de prieteni. Ei s-au cazat tot în hotelul CFR-ului, „Westin Grand Hotel", unde zilele acestea are loc un congres al burlacilor din Germania, motiv pentru care holul e plin de bărbaţi îmbrăcaţi la patru ace.

Revenind la meciul de diseară, „Sorinaccio" pare să fi recepţionat mesajul conducerii, care nu vrea „autobaza" pe teren. Tocmai de aceea, tehnicianul va miza pe o echipă asemănătoare cu cea de la Roma. Renegat după cele două faze din meciul cu italienii, tot Lacina Traore va fi în această seară omul numărul unu în atacul lui Cîrţu. „A înţeles ce a greşit atunci", a explicat antrenorul, ferm convins că atacantul în vârstă de 20 de ani pe care se bat cluburi puternice din Europa va răzbuna ocaziile avute cu AS Roma.

Van Gaal despre Traore, Kovacs şi Crăciunescu

De altfel, Traore a fost remarcat şi de Louis Van Gaal, antrenorul lui Bayern, care l-a lăudat ieri. „M-a impresionat. E incredibil cum ştie să ţină mingea şi să joace", a declarat olandezul, un mare fan al regretatului Ştefan Kovacs.

„Era antrenor la Ajax când eram eu acolo. El m-a promovat la prima echipă şi apoi, pentru că nu puteam concura cu Cruyff, m-a sfătuit să plec în Belgia. Îl voi respecta cât voi trăi pentru asta. Îl ţin minte pe centralul Crăciunescu, care m-a arbitrat la finala Ligii Campionilor din 1995. Nu pot să-l uit nici pe Hagi, e cel mai mare fotbalist român. Avea o abilitate de a marca fantastică, deşi nu alerga decât atunci când trebuia", a mai spus tehnicianul lui Bayern.

Sorin Cîrţu, antrenor CFR Cluj:

" Bayern, un titan al fotbalului european, e favorită. Avem şi noi şansa noastră fiindcă nemţii au probleme în a alinia cea mai bună echipă. "

" Să sperăm că ultimul nostru meci la Vaslui a fost doar un accident. Acum trebuie să ne revenim. Avem speranţe că vom face o partidă reuşită. "

" Mă aştept la un joc infinit mai greu decât la Roma fiindcă e o diferenţă mare între Bayern şi Roma. "

" Schweinsteiger e cel mai bun mijlocaş din lume. Mă gândesc cu groază la ce ar fi fost dacă jucau şi Ribery, şi Klose. "


Ionuţ Rada: „N-am venit la plimbare"

Rada s-a pozat pentru „Adevărul“  la München  Foto: A. Dragu



„Adevărul": O victorie cu Basel, înfrângere la limită cu Roma, ce urmează cu Bayern?

Ionuţ Rada: O victorie ar fi ceva senzaţional, dar nu vom fi supăraţi nici dacă obţinem un egal.

Tu vorbeşti de victorie, dar preşedintele Mureşan spunea că aveţi 5% şanse.

Suntem conştienţi toţi că nu suntem favoriţi, că nemţii au prima şansă, însă asta nu înseamnă că ne predăm. Nu am venit aici la plimbare. Şi preşedintele, ca şi mine şi toţi ceilalţi jucători, ca toată lumea de altfel, a fost supărat după înfrângerea din campionat cu Vaslui. Dar vom încerca să facem uitat acel meci.

Se poate vorbi despre puncte slabe la Bayern?

Nu! Nu vezi, şi când au accidentaţi sau suspendaţi oamenii-cheie, câştigă la pas în Bundesliga!

Cum ţi se pare Mario Gomez? A marcat de trei ori în ultima etapă.

image

Exact ce spuneam. Ne bucurăm că am scăpat de Klose şi Ribery şi dăm peste un superfotbalist cum e Gomez.

Cu moralul cum staţi? Patronul Paszkany spunea că sunteţi labili psihic.

După un meci ca cel de la Vaslui ce mai putea spune? Noi suntem vinovaţi şi trebuie să ştergem impresia asta. Cu un meci bun pe „Allianz Arena", sigur îl vom face pa patron mai fericit.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite