Silvia Dinu soţie administrator delegat Dinamo: „Cornel, uitat prea uşor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată, fosta avocată a acceptat să vorbească public despre viaţa alături de cel căruia, atât în lumea fotbalului, cât şi în lumea literară, i se spune „Procurorul“. Într-un interviu apărut în revista „Q Magazin“, Silvia Dinu îl evaluează pe Cristi Borcea şi explică celebra rivalitate dintre Dinu şi Lucescu.

„Q Magazine": Cum v-aţi întâlnit cu Cornel Dinu?

Silvia Dinu: Eram la aceeaşi facultate. Ne-am văzut, ne-am plăcut şi, în 1977, la doi ani după terminarea facultăţii, ne-am căsătorit. Naş ne-a fost Fănuş Neagu, un om minunat. Suntem căsătoriţi de 35 de ani, ceea ce este destul de fantezist pentru un fotbalist.

De cât timp durează situaţia dificilă în care vă aflaţi?

De anul trecut. Aştept să-mi termine odată proteza şi să pot merge din nou pe picioarele mele, să conduc maşina, să mă plimb în voie. Să redevin cea care am fost cu puţin timp în urmă. Până atunci însă, sunt nevoită să merg în scaun.

Multă lume spune despre domnul Dinu că, de la un timp, s-a închis în sine...

Supărările şi depresia lui au început după demiterea de la naţională. Atunci România a ajuns la Mondialul din 1994, calificarea în America făcându-se pe munca lui. Toată lumea l-a ridicat însă în slăvi pe Iordănescu. Cornel a avut nouă meciuri şi a calificat echipa, erau pe locul 2 când l-au dat afară. Iordănescu a avut trei meciuri. Dinu a fost uitat prea uşor...De atunci, au început problemele. Mă rog, au mai fost decepţii. Să fii preşedintele clubului, să te roage să iei până la sfârşitul campionatului echipa, şi să spună ulterior: „Păi ce, ai vreo hârtie în sensul ăsta?". Dinu, atunci, în trei luni, a câştigat cupa şi campionatul cu Dinamo. Apoi, să vină alde Borcea şi alţii...Ce caută Borcea, cu buteliile lui, în fotbal? Sau Becali (n.r. - Giovanni) care juca în Germania alba-neagra? Eu mă crucesc când văd cine decide, de ani întregi, la o echipă ca Dinamo.

Ne-aţi spus de Borcea. Dar pe Borcea, din câte ştim, l-a adus la Dinamo chiar domnul Dinu. E adevărat?

Nu, nu este adevărat. Pe Borcea l-a adus Cico Dumitrescu, care era secretar de stat la Interne. Rolul lui era să facă Loteria Americană. Asta însemna că, atunci când vindea biletul pentru meci, cel care cumpăra era obligat să ia şi un bilet pentru loterie. Aşa a ajuns Cristi Borcea la Dinamo. Păi, vine într-o zi, mă întâlnesc cu Borcea şi îmi spune: „Ştiţi, doamna Silvia, eu am făcut şi facultate!". L-am întrebat: „Ce facultate?". Nici nu ştia cum se numeşte. Şi spun: „Nu te duci şi tu la examene?". Mi-a zis: „E, doamna Silvia, ce să mă duc, trimit carnetul cu caşcavalul în el şi la revedere!".

Cum e relaţia dintre Dinu şi Lucescu?

Noi nu avem nimic cu el, deşi toată lumea spune că Mircea şi Cornel sunt certaţi. Acest scandal dintre ei l-a inventat Chirilă. Lucescu era la Hunedoara, Cornel voia să-l aducă în Bucureşti, dar Ministerul de Interne s-a opus. Atunci, Ioan Chirilă a zis că cel care nu doreşte, de fapt, este chiar Dinu. Lucescu a făcut totuşi odată o mică „găinărie" la adresa noastră, pe vremea lui Ceauşescu. Cornel era în Italia cu Dinamo, şi a dat un interviu la „Gazzetta dello Sport" şi a spus că la noi nu se dau bani la jucători ca în Vest, că nu au aşa condiţii...Şi el a adus ziarul în ţară, l-a tradus, şi l-a trimit la ministru. Dar Cornel nu i-a făcut scandal. Şi-a asumat ce a declarat.

V-aţi pierdut speranţa?

Nu. Am avut ghinionul să mă îmbolnăvesc. Ca şi Cornel. Nici el nu se aştepta. Am un copil care s-a însurat, vrem să ne facă nepoţi. Nici nu ne gândim la sfârşit. Suntem amândoi foarte optimişti şi sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să trecem peste toate aceste necazuri.

"Dinu nu e doar omul care m-a adus în fotbal, ci şi idolul meu. Sunt afectat profund de situaţia sa şi a familiei. Nu am ce să comentez la vorbele soţiei sale, care este şi ea foarte bolnavă. Oamenii pot spune multe la supărare."
Cristi Borcea
acţionar Dinamo

"Nu mă deranjează ce a zis doamna Silvia pentru că este o femeie simpatică şi o respect foarte mult. Îi doresc multă sănătate şi ei, şi lui Cornel. "
Ioan Becali
fost impresar

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite