S-a topit Oţelul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii au condus Dinamo cu 3-1 până în minutul 86, dar meciul s-a încheiat 3-3. La final, moldovenii au admis că şansele lor la titlu s-au redus considerabil. Paradoxal, punctul obţinut ieri a readus Oţelul în postura de lider. Totuşi, Timişoara va reveni pe primul loc dacă nu pierde, diseară, în Giuleşti.

Joc dramatic la Galaţi! La cât de bine conducea Oţelul meciul, nimeni nu s-ar fi gândit că dinamoviştii vor avea vreo şansă. Deşi Cătălin Munteanu a egalat repede la unu, în urma reuşitei spectaculoase a lui Antal, din minutul 30, „câinii" au căzut psihic în repriza secundă.

Golurile lui Giurgiu şi Pena, cel din urmă venit după o gafă de proporţii a lui Moţi, au făcut din Dinamo o trupă de duzină. Inspiraţia lui Ioan Andone de a-l trimite pe teren pe George Ţucudean a schimbat însă faţa jocului. „Ţucu-gol" l-a lobat pe Grahovac pentru 2-3, iar Dragoş Grigore a egalat la ultima fază a partidei. Deznodământul meciului l-a înfuriat pe Marius Stan.

Directorul general al Oţelului şi-a acuzat jucătorii: „Suntem supăraţi, dar e normal când conduci cu 3-1 şi se termină 3-3. Ce s-a întâmplat denotă o lipsă de maturitate incalificabilă pentru acest nivel". Întrebat despre revenirea formaţiei sale pe primul loc, măcar până la partida Rapid - Timişoara, dar şi despre şansele gălăţenilor la titlu, Stan a părut resemnat: „Nu vreau să mai vorbesc despre ce fac rivalii noştri. Mă interesează doar ce facem noi, iar noi am început să facem din ce în ce mai mulţi paşi greşiţi. Nu mă încălzeşte cu nimic că suntem din nou lideri. Mai vedem noi cum e şi cu discuţiile astea despre titlu, primul loc...". 

Dorinel, nervos

Nici Dorinel Munteanu nu a fost mai liniştit după ce echipa sa a luat numai un punct cu Dinamo. „Munti" a trimis „săgeţi" către Ioan Andone. „A vorbit frumos despre noi? Acum trei săptămâni spunea altceva. Normal, şi-a schimbat discursul. Ei sunt foarte mulţumiţi cu acest egal, eu, nu. M-aş bucura ca Dinamo să joace cu Timişoara cu aceeaşi ardoare cu care a făcut-o cu noi", a spus antrenorul Oţelului.

Ţucudean, insensibil la gol

George Ţucudean, atacantul care a înscris, ieri, primul gol în tricoul echipei mari a lui Dinamo, a mărturisit că reuşita de la Galaţi nu a reprezentat ceva deosebit pentru el. „N-am simţit nimic, am vrut să iau mingea cât mai repede şi să-l dăm pe al treilea, al patrulea, dacă se putea. Dacă a fost derby? Derby e doar cu Steaua", a spus Ţucudean.

Ando: „Am egalat cu şansă"

Ioan Andone a fost inspirat cu schimbările făcute la Galaţi, a privat Oţelul de două puncte mari, iar la final le-a urat noroc gazdelor în lupta pentru titlu. „Poate că acest punct va ajuta Oţelul să câştige campionatul. Când am fost la CFR, am remizat, în deplasare, cu Dacia Mioveni, care era ca şi retrogradată. Un prieten mi-a zis că acel punct o să-mi aducă titlul şi chiar aşa a fost", a povestit antrenorul dinamovist.

Acesta a admis, totuşi, că roş-albii au avut noroc. „Am făcut două greşeli mari la 1-1 şi am egalat cu şansă. Mă miră că Moţi a gafat la golul de 3-1. Nu mai greşise în retur. Oricum, se pregăteşte foarte bine şi, per ansamblu, sunt foarte mulţumit de ceea ce joacă. Parcă e alt Moţi faţă de prima parte a campionatului", a continuat „Fălcosul". Acesta a avut şi un remarcat în partida de ieri: „Arbitrajul lui Cristi Balaj a fost cel mai bun pe care l-am văzut în acest campionat".

14 puncte din 27 posibile a câştigat Oţelul în campionat, în anul 2011.

"Echipa nu va mai pierde niciun meci până la finalul campionatului."
Dorinel Munteanu
antrenor Oţelul

"Dacă mai dura meciul cinci minute, am fi bătut Oţelul."
Ştefan Bărboianu
fundaş Dinamo

3-3

Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Perendija, Costin, Sălăgean - Filip (Sârghi 89), Giurgiu - Antal (L. Iorga 71), Viglianti, S.Ilie - Punosevac (Pena 46). Antrenor: Dorinel Munteanu

Dinamo: Bălgrădean - Bărboianu, Moţi, Grigore, Zie Diabate - D. Kone, C. Munteanu, Mărgăritescu (Dănciulescu 62) - Alexe, L.Ganea (Ţucudean 71), Bakaj (Vl. Munteanu 83). Antrenor: Ioan Andone

Goluri: Antal 30, Giurgiu 52, Pena 54 / C. Munteanu 36, Ţucudean 86, Grigore 90
Stadion „Oţelul": 8.000
Arbitru: Cristi Balaj

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite