S-a stins primul portar din Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Savu
Ilie Savu

Fostul jucător, antrenor şi preşedinte al Stelei, Ilie Savu (90 de ani, foto), a decedat, marţi noaptea, la Spitalul Militar din Bucureşti.

El fusese internat acolo după ce a fost diagnosticat cu ciroză hepatică în ultima fază. Savu a fost unul dintre fondatorii grupării roş-albastre şi totodată primul portar al „militarilor". Ca antrenor, Savu a fost cel care a creat generaţia de aur a CCA-ului din anii '50-'60.

În ultimii ani, Savu a fost un critic constant al patronului Gigi Becali. „Prin 2000, în Consiliul de Administraţie al Stelei era preşedinte Viorel Păunescu, vicepreşedinţi erau Ilie Năstase şi Bădălan, iar membrii eram eu, Pigui, Zisu, Gaţu şi Cacoveanu.

La şedinţele noastre asista şi un tânăr supus, adus de Păunescu, care n-avea voie nici să ia cuvântul. Acela era Gigi Becali. Când a venit vorba să devină acţionar, eu am fost singurul care am avut tăria de caracter să zic că e prea devreme, că nu-l cunoaştem.

Restul au spus: «Are bani, are bani». De aceea nici nu mă suportă Gigi. El e mai rău şi decât Ceauşescu, care nu persista în greşeli", ne-a povestit Savu cu câteva luni în urmă. 

Carte de vizită

Cariera de jucător: Prahova Ploieşti, Venus Bucureşti, Corvinul Deva, Steaua.

Cariera de antrenor: Steaua Bucureşti, Corvinul Hunedoara, Energia Slatina, Gloria Bistriţa.

Palmares ca jucător: două titluri, ambele cu Venus.

Palmares ca antrenor: un titlu, patru cupe, toate cu Steaua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite