S-a născut noul Bănel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De când a preluat banderola de căpitan, Nicoliţă s-a transformat dintr-un jucător timid şi retras, într-unul care îşi încurajează coechipierii şi îndeplineşte perfect rolul antrenorului din teren. Revenirea lui Piţurcă la Steaua a fost de bun augur pentru fotbalistul cu cea mai mare vechime din actualul lot al roş-albaştrilor.

Vara a început cum nu se poate mai bine pentru Bănel Nicoliţă! În primul rând, după plecarea lui Petre Marin la Urziceni, mijlocaşul de 25 de ani a devenit cel mai longeviv jucător din actualul lot, el fiind legitimat la Steaua din iarna sezonului 2004 - 2005.

Apoi, o altă mutare care l-a avantajat pe Nicoliţă a fost revenirea lui Victor Piţurcă în Ghencea. Printre primele decizii luate de fostul selecţioner s-a numărat şi învestirea jucătorului care sub comanda sa a bifat 27 de selecţii la echipa naţională în postura de căpitan!

Astfel, după o stagiune mai puţin reuşită în care mai întâi Bergodi l-a exilat pentru o scurtă perioadă pe banca de rezerve, iar ulterior Stoichiţă l-a mutat în banda stângă, Nicoliţă şi-a regăsit zâmbetul.

Mai mult, noul său statut în Ghencea l-a transformat în alt om! Schimbarea de atitudine a fost prima caracteristică a „noului Bănel", remarcată de colegii săi. Dintr-un tip retras, fotbalistul a devenit mult mai activ la antrenamente, de parcă ar fi un jucător aflat în probe!

„Jardel" rămâne de multe ori pe gazon şi după terminarea şedinţelor de pregătire pentru a-şi îmbunătăţi tehnica. „Nu mai vrea să se spună despre el că aleargă şi atât", ne-au povestit apropiaţii stelistului.

Nicoliţă menţine o relaţie apropiată cu Victor Piţurcă, discutând des cu antrenorul şi transmiţând apoi cererile tehnicianului către colegii din vestiar.

Îi încurajează pe tineri

În cele două cantonamente din Austria, puştii de la Steaua II care au fost cooptaţi de Victor Piţurcă în lotul echipei mari au avut în Nicoliţă un aliat de nădejde. „Bănel ne-a ajutat foarte mult. E un tip modest şi pe tot parcursul stagiului de pregătire ne-a încurajat şi ne-a dat sfaturi.

A fost ca un frate mai mare pentru noi şi am avut ce învăţa de la el", a mărturisit fundaşul stânga Lucian Filip. Dintre „mânjii" de la Steaua II, „Jardel" a ţinut să-l felicite, în mod special, pe Alex Lazăr, singurul jucător care a reuşit să-i depăşească performanţele la testele fizice!

"E o mare onoare să port banderola şi asta mă motivează să fac cel mai bun sezon de când sunt eu la Steaua."
Bănel Nicoliţă
mijlocaş Steaua

"Nicoliţă merită să fie căpitan. E un jucător care pune foarte mult suflet. "
Cosmin Olăroiu
antrenor Al-Sadd Doha

Piţi scoate gardul lui Gigi!


După ce a rezolvat problema lotului şi pe cea a Stadionului Ghencea, tehnicianul Stelei a căutat să se asigure că va avea parte şi de întreaga susţinere a suporterilor roş-albaştri. După câteva întâlniri avute cu liderii celor două peluze steliste, Piţi a ajuns la un numitor comun cu fanii. Aceştia i-au cerut ca Gigi Becali să nu mai aibă niciun fel de derapaje, Argăseală să fie tras pe linie moartă, iar fanii să nu mai fie interzişi de pe stadion, promiţând, în schimb, suport total.

Va fi la fel ca pe stadioanele din Anglia

Antrenorul a ţinut cont de solicitările „ultraşilor", oferindu-le, în plus, şi un bonus.  Gardurile înalte instalate de patron în sezonul trecut vor fi înlăturate.

„Lucrările se vor finaliza în această săptămână, urmând ca la primul meci de acasă, cu Universitatea Craiova, la Tribuna I şi Tribuna a II-a să rămână doar gardurile de circa 80 de centimetri înălţime, ca pe stadioanele din Marea Britanie", se arată în comunicatul oficialilor din Ghencea.

Căpitanii Stelei din ultimii ani

JUCĂTOR     CÂND A PURTAT BANDEROLA

Marius Lăcătuş    1993-1999
Miodrag Belodedici    2000-2001
Marius Baciu    2001-2002
Mirel Rădoi        2002-2008
Sorin Ghionea    2009
Petre Marin    2010

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite