S-a făcut Memieluşel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-a bătut cu pumnul în piept că nu va lucra cu Sorin Cîrţu, un antrenor prea slab, ieri, Mihai Stoica şi-a schimbat radical tonul ca să-şi păstreze funcţia la Steaua. Dintr-un om care poza în „Che Guevara“ al fotbalului, Meme a ajuns să îngenuncheze de două ori în patru zile. Mai întâi în faţa galeriei, apoi în faţa lui Gigi Becali.

„Revoluţionarul" Meme a murit. În Ghencea, s-a născut un nou personaj: Memieluşelul. Stoica a ţinut să explice această metamorfoză într-o conferinţă de presă.

„Rămân la Steaua din trei motive. Pentru suporteri, cu care am o legătură indestructibilă, pentru Becali, care a insistat să rămân şi pentru jucătorii ce mi-au cerut să nu plec", şi-a început discursul oficialul roş-albaştrilor. Apoi, a încercat să păstreze aparenţele că rolul său în Ghencea este foarte important, deşi realitatea, conform căreia în momentul de faţă nu are nicio putere de decizie la Steaua, îl contrazice.

„M-am opus venirii lui Cîrţu, însă ne-am întâlnit şi ne-am rezolvat, bărbăteşte, problemele. Îl asigur public de susţinerea mea şi sper să ieşim împreună din această situaţie. Dacă nu voi fi respectat, plec, însă un angajat nu poate lua decizii peste patron, ci, cel mult, poate să-l influenţeze. Gigi Becali a avut dreptate: Sorin a fost singura soluţie viabilă. Ce-am spus rău despre Cîrţu am făcut-o doar ca să mă răzbun pentru ce se întâmplase în trecut", a şocat Meme.

„Nu sunt sclav!"

El a fost de-acord să vorbească şi despre problemele echipei, însă răspunsurile sale vagi au venit ca o nouă confirmare că Mihai Stoica s-a schimbat total în raport cu primul său mandat. „Nu cred că Găman va ajunge în Ghencea. Nu ştiu cine va fi căpitan, veţi vedea dacă Bicfalvi va avea banderola, nu eu decid. Despre situaţia lui Dică şi a lui Burdujan puteţi vorbi cu Cîrţu. El decide dacă joacă.

Totuşi, celor care vor zice că am rămas pentru că sunt sclav, le fac cu mâna. Am fost acuzat că am îngenunchiat alături de jucători. Doar bărbaţii adevăraţi fac asta, a fost un gest din inimă", a încercat să pareze Stoica. Acesta a mărturisit care este sarcina sa numărul 1 acum: să-l convingă pe Edi Iordănescu să rămână la echipă.

„Piţi e «Coana Vica Bosumflata»"

Practic, singurul moment în care Mihai Stoica a arătat siguranţă a fost atunci când a răspuns atacurilor lui Piţurcă. „«Coana Vica Bosumflata, Bretonata» e foarte supărată, mai ales că a fost prinsă şi cu camera în pachetul de ţigări. Nu mai poate fura nici la cazino. Chiar dacă e bătrânică, e o dulceaţă de fetiţă. Dacă şi-ar mai tăia un pic bretonaşul, ar arăta şi mai bine", l-a ironizat Meme pe Piţi. Apoi, a trecut la jigniri dure. „«Ea» tot visează să vină înapoi la Steaua, dar avea dreptate Marian Iancu, are nişte îndeletniciri foarte ascunse (n.r. patronul Timişoarei l-a numit, în trecut, pe Piţurcă homosexual).

Crede că se va întoarce la Steaua. Dar nu va veni nici ca să-mi aranjeze echipamentul. În vestiar, intră doar bărbaţii. «Tanti Vica» nu ştie nici să strănute într-o limbă străină, cum să antreneze în străinătate. Cine să ia asemenea caricatură care are probleme cu scrisul. Va ajunge la FC Steaua Orodel (n.r. locul de naştere al lui Piţurcă)", şi-a încheiat tirul Stoica.

Renegat de fani: „Eşti o curvă"

Suporterii roş-albaştrilor l-au desfiinţat pe Mihai Stoica după conferinţa de ieri. Iată cele mai dure replici:

-Domnişoara Meme a fost de-a dreptul scârboasă. A avut limbaj de târfă pe centură.
-Managerul nostru e o glumă proastă.
-Ce curvă, un om de doi lei.
-Mic om, mic caracter. O să-l „sape" şi pe Cîrţu.
-Este ca Iuda, va duce Steaua într-un rahat mare de tot.

„Meme să aibă grijă de fata lui"

image

Atacat dur de Mihai Stoica, Victor Piţurcă (foto) a răspuns prompt, mărturisind că nu se dă la o parte de la niciun fel de „război" cu oficialul roş-albaştrilor. „Acest personaj a pătruns prin efracţie în fotbal. Prin jignirile pe care mi le-a adus încearcă să ascundă problema. După ce a zis că pleacă, s-a răzgândit. A rămas un servitor la Steaua, chiar dacă vrea să arate că e un om cu personalitate", a atacat Piţurcă.

Fostul selecţioner a uimit apoi, legându-sechiar şi de familia lui Stoica, demonstrând cât de jos a ajuns fotbalul românesc! „O să am eu ac de cojocul lui. El să aibă grijă de fata lui, nu să fie preocupat de mine. Să aibă grijă de familia lui. Dacă vrea să ajungem la lucruri d-astea, nu-i nicio problemă", l-a ameninţat Piţi pe Meme.

Tehnicianul de 55 de ani nu s-a oprit aici şi, nedorind să rămână dator, a aruncat şi el cu invective la adresa lui Stoica. „Zice că eu nu mă mai întorc la Steaua? O fi şi patron mai nou! «Travestita» e atât de tâmpită, încât vrea să zică nişte lucruri deosebite şi începe să râdă singură. Cred că îl bag prea mult în seamă. Îi fac publicitate lui «Miţa Travestita»! Poziţia aia, în genunchi, îi e specifică. Ce bărbat e ăsta?!", a concluzionat fostul antrenor al Stelei.

"Nu lucrez cu nulităţi! Cîrţu n-a avut nicio performanţă. Suntem total incompatibili. Dacă vine el, plec eu. Iar când eu spun o treabă, aşa o fac, nu mă întorc."
Mihai Stoica
7 martie 2011

"Cîrţu vine direct în foc. Împreună, putem scoate Steaua din situaţia actuală. "
Mihai Stoica
9 martie 2011

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite