S-a dus şi Levy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelianul a explicat nervos motivele eşecului său, lansând şi un avertisment: „Steaua nu e pregătită pentru o luptă în campionat şi în Europa“.

De obicei, în conferinţa de presă a unui antrenor demisionar se fumează „pipa păcii". Omul adoptă un discurs banal, cu mulţumirile de rigoare adresate jucătorilor şi celor care l-au plătit. Conferinţa lui Ronny Levy de ieri a fost o excepţie de la regulă. Cu vocea tremurând de nervi, israelianul a explicat punctual de ce Steaua se zbate în mediocritate.

1 Haosul domneşte la club. „La Steaua nu există stabilitate. Când am început pregătirile, i-am zis şi lui Meme, dar şi lui Gigi că am un lot de locul 10, nu de primul loc! Mi-au adus zece fotbalişti, dar unul câte unul. Nu am făcut un stagiu de pregătire cu lotul complet. Aşa nu poţi avea rezultate în fotbal. E inadmisibil că în lotul actual al Stelei nu există un fotbalist care să fi jucat aici măcar în ultimii doi ani".

2 Steaua n-are „casă". „Echipa asta n-are o bază a ei, n-are o sală de forţă, n-are condiţii demne de un club mare! N-am avut o casă. Am rămas fără stadionul Ghencea, care dădea putere echipei. A trebuit să mergem de la un oraş la altul pentru fiecare meci, iar aceste călătorii repetate ne-au epuizat fizic şi mental".

3 Vânzările l-au bulversat. „Cu trei zile înainte de primul meci al sezonului, mi s-a spus că atacantul pe care mă bazam a fost vândut (n.r. - Bilaşco a fost transferat în China). Apoi, după trei jocuri, l-am pierdut şi pe Bănel Nicoliţă, un jucător foarte important. Nu e normal".

„ŢSKA, peste Steaua! La fel şi Maccabi!"

Ronny Levy a lansat apoi un avertisment dur în privinţa viitorului. „Steaua nu e pregătită să facă faţă şi în campionat, dar şi în Liga Europa. Echipa pe care am eliminat-o în play-off, ŢSKA Sofia, a fost peste noi. Acum, în grupe, şi Maccabi Haifa e peste Steaua. Ei au stabilitate şi mulţi jucători valoroşi", a afirmat israelianul.

„Din păcate, nici în campionat Steaua nu-şi mai permite să piardă puncte, dacă vrea primul loc. Asta spre deosebire de Dinamo care arată foarte bine. Dar Dinamo a avut stabilitate. La ei există un grup omogen, fotbalişti care joacă împreună de câţiva ani. Şi Rapid, şi CFR Cluj mi-au plăcut".

„Patronul nu mi-a impus echipa"

Tehnicianul a vorbit şi despre relaţia sa cu Gigi Becali: „Am vorbit de două ori cu el. Are ideile lui despre fotbal, dar nu s-a implicat niciodată în alcătuirea primului «11»". Levy a încheiat transmiţând un mesaj indirect fostului său patron: „Forza Steaua! Dar, dacă peste o lună, iarăşi va schimba zece jucători, atunci această echipă n-are nicio şansă".

"Levy caută scuze. Da, într-adevăr, n-a avut rezultate, fiindcă n-avem sală de forţă. Construim una acum ca să meargă treaba."
Gigi Becali
patron Steaua

Click pe foto pentru a vedea antrenorii Stelei din ultima perioadă

Click pe foto pentru a vedea antrenorii Stelei din ultima perioadă
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite