Rusescu, „criminal“ în serie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusescu
Rusescu

Dacă va marca şi azi, în meciul de la Vaslui, Raul îi poate egala pe Ilie Dumitrescu, Rică Neaga şi Pantelis Kapetanos, singurii jucători ai Stelei care au înscris în şase etape consecutive după Revoluţie.

„Rrrraul" Rusescu, aşa cum e prezentat atacantul de 24 de ani la fiecare meci de pe teren propriu al Stelei de crainicul arenei, poate intra azi cu adevărat în istoria roş-albaştrilor. Vârful venit de la Urziceni în 2011 e singurul fotbalist din Liga I care a înscris în toate cele cinci etape disputate până acum, fiind şi golgheterul campionatului, cu şase reuşite, iar dacă va da gol şi împotriva echipei lui Şumudică, va urca pe prima treaptă în clasamentul celor mai buni marcatori „în serie" ai Stelei de după Revoluţie.

Rusescu are astfel şansa de a-i egala pe Ilie Dumitrescu, Rică Neaga şi Pantelis Kapetanos, singurii care au înscris în şase meciuri la rând pentru formaţia roş-albastră. În topul Ligii I de după 1990, lider la acest capitol e Marin Dună, care a înscris în nouă meciuri consecutive în sezonul 1994/95.

Gigi îl scoate pe Rocha din echipă

Raul, care a fost menajat în meciul Stelei de la Ekranas, intrând doar în repriza a doua, e anunţat titular în atacul echipei lui Reghe de azi. Mai mult, el are şanse mari de a marca pentru că e posibil să fie folosit vârf împins, prima oară când va juca în această poziţie în sezonul actual. Aceasta, la dorinţa patronului Gigi Becali, care i-a cerut lui Reghecampf să-i folosească în acelaşi timp pe cei trei mijlocaşi ofensivi, Tănase, Chipciu şi Adrian Popa, care ar urma să joace în spatele lui Rusescu, cel sacrificat fiind Rocha, care va ieşi din schemă.

Chiar dacă Becali nu ia în calcul decât victoria, antrenorul Stelei e mai prudent. „Vom merge la Vaslui foarte precauţi, fiindcă orice punct luat e bun, mai ales în situaţia asta, în care noi am avut un început de campionat bun", a declarat Reghecampf. La Vaslui, meciul, care se va disputa cu casa închisă şi va fi arbitrat de o brigadă italiană, e privit însă de totul sau nimic. „Până acum nu a fost presiune, acum va fi!", a spus patronul Porumboiu, cu trimitere directă către Şumudică, aflat în pericol după ce echipa nu mai are şanse să continue în Europa, iar în campionat a strâns abia opt puncte în cinci etape.

24 de goluri în 52 de meciuri a marcat Rusescu la Steaua, având o medie de 0,46 pe meci.

Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite