Rus: „Mi se spune «Rambo»!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Cluj, în doar nouă minute, dinamovistul i-a făcut KO pe doi jucători ai Universităţii: Grecu a părăsit terenul cu faţa plină de sânge, iar Mendy cu capul spart.

Derby-ul de pe „Cluj Arena" n-a oferit prea multe clipe de fotbal, însă a şocat prin durităţi. „U" Cluj şi Dinamo s-au anulat reciproc, prin schemele tehnico-tactice, dar nu s-au menajat una pe cealaltă.

Un singur jucător al „câinilor", Laurenţiu Rus, a scos de pe teren, pe targă, doi oameni ai ardelenilor, într-un interval de doar nouă minute. Constantin Grecu şi Gaston Mendy au fost victimele micuţului dinamovist, care măsoară sub 1,80 metri înălţime. Ambele intervenţii ale lui Rus au fost involuntare. Dintre cei doi fotbalişti făcuţi KO de Rus, mai gravă a fost accidentarea lui Mendy.

Senegalezul s-a ales cu o comoţie cerebrală, iar ieri-dimineaţă se afla încă în spital. „L-am sunat pe Mendy, să văd care e starea lui, dar n-am dat de el.  Nu mi s-a mai întâmplat să accidentez doi jucători în acelaşi meci. Am văzut şi eu ce comentarii s-au făcut, că sunt «Terminator», că am capul tare... Şi colegii, în vestiar, au făcut glume pe seama mea, m-au strigat «Rambo»", a povestit Rus.

„Pe Grecu l-am lovit cu gheata"

Laurenţiu Rus a dezvăluit cum au stat lucrurile pe teren, la impactul dintre el şi primul fotbalist accidentat, Constantin Grecu. „Eu aveam prim-planul la minge, când am simţit cum un jucător intră din spate. A fost un tackling adevărat şi mi-am pierdut echilibrul. În cădere, l-am atins pe Grecu cu gheata, dar involuntar", a spus dinamovistul.

„Mendy a venit spre mine"

Cel de-al doilea jucător al „şepcilor roşii" care a cunoscut tăria lui Rus este, în parte, vinovat pentru propria accidentare. „Era o minge în aer, eu am sărit la ea, am vrut s-o «ciupesc», dar Mendy a venit spre mine. Ne-am dat cap în cap, apoi a intrat ambulanţa pentru adversarul meu. Eu am continuat meciul cu un bandaj la frunte şi cu o plasă care mi-a acoperit capul. M-am ales cu o tăietură de doi centimetri în frunte şi cu două copci", a afirmat Laurenţiu Rus.

"Nu sunt un monstru. Dacă mă vede cineva pe stradă, nu se sperie de mine. Nici foarte firav nu sunt, poate aşa par la televizor. Oricum, îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. ''
Laurenţiu Rus mijlocaş Dinamo

Deaconu, desfiinţat de „câini"'

După remiza cu „U" Cluj, oficialii dinamovişti s-au plâns de maniera de arbitraj. „Domnul Deaconu e CFR-ist! Sper să nu ne mai arbitreze pe noi. Nu a dat un dublu fault, în minutul 88, la Niculae şi Rus, şi un fault la Niculae, în minutul 90. I-a convenit 0-0", a tunat Nicolae Badea. Cornel Dinu s-a plâns de asistentul Ionel Popa: „Prin minutul 70 s-a dictat un ofsaid inexistent la Niculae, unul văzut doar de tuşierul Popa. Dânsul este la finalul carierei, poate trăieşte momente interesante".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite