„Rufay“ Zapata a ajuns al nimănui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul titular al roş-albaştrilor din ultimii trei ani n-a fost inclus în loturile pe care Piţurcă le-a deplasat în cele două cantonamente din Austria. Gafele comise în ultimul sezon par să-i fi fost fatale  lui Robinson Zapata. Goalkeeperul a fost dat afară din Ghencea de Victor Piţurcă şi nici n-are vreo ofertă de transfer.

Zapata mai are un an de contract cu gruparea din Ghencea, însă, uşor-uşor, pare să o ia pe urmele lui Grzelak. Intrat în dizgraţie, polonezul s-a antrenat şi el cu echipa a doua până când i-a expirat înţelegerea cu Steaua.

Aceeaşi soartă o poate avea şi portarul columbian, care, deşi timp de trei ani a fost titularul de drept între buturile roş-albaştrilor, a prins un sezon dezastruos şi a fost pus la zid de conducere.

Piţurcă nu i-a vorbit

Gafele monumentale comise cu Ceahlăul, Dinamo sau Şerif  Tiraspol au contat mult în viziunea lui Victor Piţurcă, noul tehnician al echipei transferându-l pe Răzvan Stanca de la Pandurii, pentru a-l pune pe liber pe „Rufay".

Problema columbianului este însă mai amplă. După ce i s-a comunicat de către Valeriu Argăseală că nu intră în vederile lui Piţi şi că va trebui să se antreneze la stadion sub comanda lui Florin Marin, columbianul a încercat să-şi caute o altă echipă, lipsind timp de două săptămâni de la pregătiri.

Din acel moment, nimeni din conducerea echipei nu a mai discutat vreo clipă cu el, iar pe Piţurcă, Zapata îl ştie doar de prin ziare. Portarul nici măcar nu a fost informat asupra preţului său de transfer, auzind doar din presă de suma de 50.000 de euro.

Iar Mihai Stoichiţă, cel care a declarat că l-ar vrea la Astra, nu i-a dat niciun telefon. În cele din urmă, columbianul a revenit la stadion, pentru a se antrena cu „Flocea", actualul director tehnic al clubului.

„Eu nu ştiu nimic. Nici de vreun transfer, nici dacă rămân, nimic. Am auzit şi eu de ceva din Turcia, dar nu ştiu exact ce s-a întâmplat. Mai bine vorbiţi cu domnul Argăseală, dumnealui ştie mai bine", s-a limitat să ne declare Zapata.

Piţurcă bate tot în amicale

Roş-albaştrii au câştigat şi primul amical din cel de-al doilea stagiu de pregătire din Austria. Echipa lui Victor Piţurcă i-a zdrobit pe polonezii de la Zaglebie Lubin (locul 10 din 16 în prima ligă în sezonul trecut), scor 4-1. Noua achiziţie, Geraldo Alves, n-a jucat niciun minut, portughezul fiind menajat după ce a ratat primul cantonament.

L-au luat şi pe Latovlevici

După meci, Gigi Becali a anunţat că echipa sa a reuşit încă un transfer: Iasmin Latovlevici de la FC Timişoara. „Lato" acoperă un post, cel de fundaş stânga, pentru care roş-albaştrii aveau doar o variantă: Emeghara. „Piţi e mulţumit de lot, tocmai l-am luat şi pe Latovlevici. Mai vrem încă doi jucători", a spus patronul Stelei.

Steaua 4

Tătăruşanu - Todorov, Abrudan (Martinovici 46), Gardoş, Emeghara (Filip 60) - D. Stoica - Nicoliţă, Răduţ (Păcurar 46), Toja (Surdu 60), Tănase - B. Stancu.

Antrenor:  Victor Piţurcă.

Zaglebie Lubin 1

Goluri: Nicoliţă 6, B. Stancu 40, 76, Surdu 74 / Kedziora 16

Arbitru: Cristian Balaj

Meciul s-a jucat în Austria, la Walchsee

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite