Roş-albaştrii nu mai sunt cap de serie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locul Stelei în prima urnă valorică în grupele Ligii Europa va fi luat de Villarreal, iar echipa lui Piţurcă nu va evita un adversar de prim rang.

Cu condiţia de a trece de play-off-ul programat în dublă manşă la 19 şi 26 august, Steaua era sigură de prezenţa în prima urnă valorică la tragerea la sorţi a fazei grupelor, bazându-se pe coeficientul ridicat din ultimii cinci ani. Situaţia s-a complicat însă prin decizia UEFA de a o exclude din competiţie pe Real Mallorca.

Hotărârea a fost confirmată şi la apelul făcut de insulari, astfel că locul acestora va fi luat de Villarreal. Modificarea o priveşte în mod direct şi pe Steaua, care ocupa ultima poziţie, a 12-a, în prima urnă valorică: la noua ierarhizare a echipelor, roş-albaştrii vor ceda locul „Submarinului Galben", Villarreal având un coeficient mai bun.

Speră într-un miracol!

Miza de a fi cap de serie este una destul de mare, în condiţiile în care se pot evita în faza grupelor adversari de calibru, precum Liverpool, FC Porto, ŢSKA Moscova sau Juventus, cluburi obişnuite mai degrabă cu Liga Campionilor.

Pentru Steaua, singura posibilitate de a reveni în rândul "favoritelor" este ca măcar una dintre formaţiile din prima urnă valorică să se împiedice în play-off . De asemenea, este necesar ca din play-off-ul Ligii Campionilor să nu pice în Liga Europei echipe cu coeficient peste al Stelei (Sevilla, Bremen, Zenit, Tottenham sau Ajax) .

Cădere de 26 de locuri

În acest an, stabilirea capilor de serie şi a urnelor valorice ţine cont de ierarhia din ultimele cinci sezoane (2006-2010), în care Steaua ocupă locul 40 în Europa. La anul, bucureştenilor li se va anula însă coeficientul imens din stagiunea 2005-2006, când au jucat semifinala de Cupă UEFA. Consecinţa? Steliştii au alunecat deja pe locul 66, poziţie de pe care nu vor mai putea spera la plasări în urnele favoritelor la tragerile la sorţi a cupelor europene.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite