Romică Chihaia şi Cornel Jurcă, "poliţai" pentru fotbalul juvenil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România cînd nu merge ceva mai apare cîte o comisie. La fel e şi-n fotbal. Comitetul Executiv al FRF are pe ordinea de zi a şedinţei de mîine "Aprobarea înfiinţării şi componenţei Comisiei de Control în cadrul Comisiei Tehnice".

Această nouă Comisie de Control a fost înfiinţată la solicitarea preşedintelui FRF, Mircea Sandu, şi vizează strict activitatea la nivel de copii şi juniori de la cluburi, sector considerat a fi cauza principală a declinului fotbalului românesc în ultimii 10 ani. Comisia va fi coordonată de Romulus Chihaia şi de Cornel Jurcă, responsabilii Subcomisiei de copii şi juniori din cadrul Comisiei Tehnice.

Şeful Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu, a explicat pentru gsp.ro care vor fi atribuţiile Comisiei de Control: "Am propus ca din acest corp de control să facă parte membrii Comisiei Tehnice, antrenori federali şi zonali, preşedinţii Comisiilor Tehnice din cadrul aociaţiilor judeţene şi alţi oameni credibili. În total sînt 100 de personae, care vor acţiona pe baza unei legitimaţii FRF, dar şi după un regulament cu drepturi şi obligaţii. Rolul lor este de a face controale inopinate la antrenamente şi la meciuri pentru a vedea cum îşi fac treaba antrenorii de copii şi juniori. Dacă au calificarea corespunzătoare sau dacă respectă normele metodologice de pregătire impuse de FRF".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite