Ricardo Cadu: „Să mergem la biserică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadu a tras în Gomez la faza golului trei marcat de Bayern
Cadu a tras în Gomez la faza golului trei marcat de Bayern

Căpitanul clujenilor, Ricardo Cadu, pune eşecurile din ultimele două meciuri din Liga Campionilor pe seama ghinionului. Cu o bară, două autogoluri şi o „pasă de gol“ pentru Gomez,  clujenii s-au bătut singuri la München!  Căpitanul Ricardo Cadu nu-şi revenise nici a doua zi după meci.

„Adevărul": Ricardo, ai putut să dormi după un asemenea joc?

Ricardo Cadu: Nu prea. Am fost şi foarte obosit, dar îmi reveneau în minte faze de joc. E incredibil ce ni s-a întâmplat. De unde atâta ghinion?

Poate s-a întors roata că în sezonul trecut aţi fost norocoşi în multe partide!

Poate ai dreptate, căci anul trecut eram în stare să dăm gol şi din jumătate de ocazie, cum se spune. Acum, nici cu poarta goală nu marcăm, în schimb ne învingem propriul portar! Îţi mai zic ceva, eu cred că ne-au ajuns blestemele unora! Sincer, altfel nu-mi explic...La meciul cu Roma au fost acele situaţii bune, dar am pierdut, acum le-am făcut cadou trei goluri şi au luat ei punctele.

Ai două autogoluri în Ligă, cel cu Bayern, şi cel cu Bordeaux, dar şi un gol...

Îţi dai seama că aş fi preferat să nici nu ajung în careul lor aseară (n.r. - marţi), dar să facem măcar un egal. Cât despre autogolul meu...ce să-ţi mai zic. Poate ar trebui să fac nişte rugăciuni, să mai mergem la biserică (zâmbeşte puţin).

Care echipă ţi s-a părut mai puternică? Bayern sau Roma?

Bayern este în opinia mea cam cea mai tare echipă din lume, nu cred că se poate compara cu Roma sau cu orice altă echipă! De aceea sunt şi mai supărat după jocul de aseară, că puteam să facem un egal mare! Crezi că noi nu ştiam cât de greu va fi? În sinea noastră, toţi ne gândeam că avem şanse minime pe Allianz, dar nu se aştepta nimeni la un asemenea joc.

Cât s-a complicat grupa  după succesul lui Basel la Roma?

Foarte mult. Poate acum îşi dau seama toţi cât de importantă a fost victoria contra elveţienilor. Finala noastră va fi meciul de la Basel. Dacă vrem locul trei, trebuie neapărat să-i batem şi să luăm măcar un punct cu Roma.

Văd că nu iei în calcul meciul din Gruia cu Bayern.

Noi ne-am propus un egal din aceste două meciuri. Dacă pe Allianz nu am reuşit, poate facem ceva acasă, deşi va fi foarte greu. Roma ne este mai accesibilă decât Bayern. 

Cârţu: „N-am fost lucizi în faţa porţii!"

Sorin Cîrţu imploră divinitatea după ratarea lui Traore  Foto: Epa

image

Antrenorul clujenilor recunoaşte că nu ştie ce să facă să scape de neşansă, mai ales după ce s-a întâmplat în meciul cu Bayern. „De acum încolo când pregătesc un meci trebuie să iau în calcul şi ghinionul", a spus Sorin Cârţu.

„Dar ce să fac? Cum să mă gândesc să evit situaţii ca cele din partida cu Bayern?", a întrebat antrenorul, încă afectat de modul în care echipa sa a pierdut pe Allianz Arena.

„Pentru returul de la Cluj trebuie să schimb ceva. Dar cum să fac, să dau ghinionul ăsta pe noroc? Nu aş vrea să fie nimeni în pielea mea, să treacă prin ce trec eu...Mâhnire, supărare, frustrare...Toate adunate", s-a mai confesat „Sorinaccio".

 Tehnicianul clujenilor ştie cum ar fi reuşit băieţii săi să plece măcar cu un punct din Germania: „Lăsând la o parte lipsa de şansă, trebuia să fim puţin mai lucizi în faţa porţii. Împotriva unei echipe precum Bayern, nu ai voie să nu marchezi din singura ocazie pe care o ai, iar noi am avut câteva foarte clare, pe care nu am ştiut să le fructificăm".

N-au ştiut ce să-şi spună!

Uluială, supărare, frustrare. Aşa se poate descrie atmosfera din cadrul delegaţiei clujenilor imediat după jocul cu Bayern. Conducătorii din Gruia au fost atât de amărâţi la finalul jocului, încât fiecare dintre ei a evitat să vorbească despre fazele controversate ale meciului.

„Poate dacă pierdeam la un scor categoric sau ne băteau la limită, dar ne dominau clar, nu eram atât de supăraţi. Spuneam «Jos pălăria» şi aia era... Dar după un meci cu o asemenea desfăşurare ce să mai zici?", a mărturisit preşedintele campioanei, Iuliu Mureşan.

Nici patronul Arpad Paszkany, ajuns la München cu câteva ore înainte de partidă, nu a fost prea darnic cu vorbele despre meci. „Sunt frustrat. Dacă nu am fi mişcat în faţa lor, nu mai comentam nimic acum. Aşa, eu rămân cu frustrarea şi ei, bine-mersi, cu punctele", a spus omul cu banii de la Cluj.

La revenirea la hotel, s-a discutat foarte puţin despre meci. Jucătorii, obosiţi, au luat o gustare apoi au mers în camere, în vreme ce şefii clubului au rămas să mai discute. Puţin însă despre meci şi atunci cuvintele de bază au fost ghinion, autogoluri şi ratări.

Paszkany se gândeşte la retragere

Înfrângerea de la Bayern şi parcursul slab din ultima vreme din campionat l-au făcut pe finanţatorul lui CFR Cluj, Arpad Paszkany, să se gândească să renunţe la fotbal. „Nimeni nu e bătut în cuie la fotbal. Din păcate, doar finanţatorul este bătut în cuie, dar şi acolo dacă vine cineva să participe, eu aş renunţa fericit la pachetul majoritar, însă nu vine nimeni", a declarat Paszkany.

Germanii, peste clujeni

      Bayern    CFR

Şuturi pe poartă    13    7
Posesie    69    31
Incursiuni în atac    95    30
Kilometri alergaţi    11,05    11,29
Pase    894    327
Faulturi    12    19

Bayern München 3

Butt - Lahm, Timoşciuk, Badstuber, Pranjic - Ottl, Schweinsteiger (Braafheid 79) - Hamit Altintop, T. Muller, Kroos - Gomez. Antrenor: Louis van Gaal.

CFR Cluj 2

Stăncioiu - Panin, Cadu, Piccolo, Rada - Bastos (Hora 56), Kivuvu, E. Dică, Culio - De Zerbi, Traore (Bjelanovici 76). Antrenor: Sorin Cîrţu.

Goluri: Cadu 32 (aut.), Panin 37 (aut.), Gomez 77 / Cadu 28, Culio 86

Stadionul Allianz Arena: 64.000

Arbitru: Martin Atkinson (Anglia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite