Rezistă Oţelul şi gazonul cu Benfica?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La antrenamentul oficial al jucătorilor de la Benfica au apărut mici „gropiţe“ în gazonul de pe „Arena Naţională“
La antrenamentul oficial al jucătorilor de la Benfica au apărut mici „gropiţe“ în gazonul de pe „Arena Naţională“

 Jucătorii s-au arătat mulţumiţi de calitatea ierbii olandeze, dar, în anumite porţiuni, au apărut câteva „gropiţe“ în teren.

După ce imaginile cu gazonul lamentabil de la meciul România - Franţa au făcut înconjurul lumii, administratorii „Arenei Naţionale" au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru ca umilinţa de atunci să nu se repete şi în această seară. Astfel, fotbaliştii Oţelului s-au antrenat duminică pe noul gazon încălţaţi doar în adidaşi, iar aseară s-au pregătit pe Stadionul „Florea Dumitrache" din complexul Dinamo, pentru a proteja suprafaţa de joc. Adversarii au fost singurii care au putut testa iarba olandeză încălţaţi în ghete cu crampoane.

Astăzi, de la ora 10.00, lusitanii vor face un antrenament pe stadionul din Regie. „Gazonul este bun, iar stadionul este foarte frumos", a spus fundaşul Benficăi, Ezequiel Garay. „Cred că gazonul va rezista. Ne face o deosebită plăcere să jucăm pe «Arena Naţională»", a afirmat şi Dorinel Munteanu. Cu toate acestea, în porţiunile în care s-au antrenat jucătorii Benficăi au apărut câteva semne de suferinţă ale gazonului, însă gropile ivite nu erau de dimensiunea celor de dinaintea partidei cu Franţa.

Pe lângă suspendatul Sălăgeanu, Dorinel Munteanu nu se va putea baza în această seară nici pe Râpă şi Silviu Ilie, ambii fiind accidentaţi, în timp ce veteranul Paraschiv este şi el incert. „Am sentimente plăcute şi frumoase faţă de echipele din Portugalia. Am jucat în '91 cu Dinamo împotriva lui Sporting şi am învins, am câştigat şi cu naţionala la Porto, în '98", a spus Dorinel, care l-a remarcat pe Gaitan din tabăra lusitanilor.

„Oţelul are un colectiv puternic şi câteva individualităţi de marcă, cum este Antal, care îmi aduce aminte de Poborsky", a declarat şi antrenorul Benficăi, Jorge Jesus, al cărui lot valorează de zece ori mai mult decât cel al Oţelului, conform transfermarket.de (150 de milioane faţă de 15 milioane de euro). „Arena Naţională" nu se va umple la meciul din această seară, dar oficialii Oţelului speră ca 25.000 de oameni să fie prezenţi la partida cu Benfica. Gălăţenii au dat 17.000 de bilete prin intermediul  site-ului bileteucl.ro şi speră să mai vândă până astăzi, la ora 13.00, alte 3.000 de tichete la Bucureşti şi circa 5.000 la Galaţi. Portughezii vor avea şi ei 500 de fani.

Prezenţa lui Marius Stan, incertă!

Dorinel Munteanu şi jucătorii Oţelului nu ştiau ieri dacă directorul general al clubului, Marius Stan, intrat în concediu de odihnă după nişte contre cu reprezentanţii combinatului Arcelor Mittal, va veni la meci. „Sperăm cu toţii să se întoarcă cât mai repede. Dacă nu va reveni, s-ar alege praful de echipă", a declarat directorul general adjunct al clubului, Ilie Hagioglu. Totodată, preşedintele CA al Oţelului, Ionel Borş, a dezminţit că ar fi comandat un audit la club, după ce s-ar fi descoperit lipsa unui milion de euro din conturi. „Informaţia este neadevărată. Consiliul de Administraţie îşi exprimă întregul sprijin faţă de echipă şi club", a spus Borş.

"Nu văd de ce n-am încerca să câştigăm. Sperăm să marcăm, poate să fie şi un autogol.''
Marius Pena  atacant Oţelul Galaţi

GRUPA C

Oţelul Galaţi - Benfica 21.45, TVR 1
Man. United - FC Basel21.45,  DolceSport 2

Clasament:
1. FC Basel    1    1    0    0    2-1    3
2. Man. United    1    0    1    0    1-1    1
3. Benfica    1    0    1    0    1-1    1
4. Oţelul    1    0    0    1    1-2    0

Etapele următoare:
18 octombrie
Oţelul - Manchester United
FC Basel - Benfica
2 noiembrie
Manchester United - Oţelul
Benfica - FC Basel

Niciun portughez în primul „11"!

Greu de crezut, dar există şanse mari ca în această seară să vedem o Benfică fără nici măcar un jucător din Portugalia. Astfel, dacă antrenorul Jorge Jesus va trimite pe teren tot ce are mai bun, Oţelul va da piept cu o adevărată selecţionată mondială. Bineînţeles una latină, formată în special din sud-americani (trei brazilieni - Artur, Luisao, Emerson, trei argentinieni - Garay, Gaitan, Aimar, un uruguayan -M. Pereira şi un paraguayan - Cardozo) şi spanioli (Nolito şi Javi Garcia), singurul „intrus" fiind belgianul Witsel. Transferat la Real Madrid în schimbul a 30 de milioane de euro, Coentrao a fost ultimul „vultur" portughez cu pretenţii întemeiate la titularizare. Acum, doar mijlocaşul Amorim ar mai putea intra în cărţi pentru primul „11".

De la ultima întâlnire cu o echipă românească (Dinamo, în 2007), Benfica s-a schimbat din temelii, singurul supravieţuitor al dublei cu „câinii" fiind Luisao. Acum, gruparea din Lisabona e un amestec între vedete (Aimar, Saviola şi Cardozo) şi jucători care nu şi-au găsit locul la echipe mari ca Barcelona sau Real Madrid (Nolito, Garay, Javi Garcia sau Rodrigo). Benfica are şi propriile „pariuri", jucători aduşi din America de Sud pentru a putea fi revânduţi pe bani frumoşi. La acest capitol, exponenţial e argentinianul Nicolas Gaitan, cotat la peste 10 milioane de euro.

5 jucători din lotul de 21 al Benficăi sunt portughezi, inclusiv cei doi portari de rezervă.

11
meciuri fără înfrângere are Benfica în acest sezon în toate competiţiile.

Doar o victorie şi nicio calificare în istoria duelurilor directe

Benfica s-a întâlnit de-a lungul timpului de cinci ori cu formaţiile de club din România. Echipele noastre n-au reuşit să obţină decât o singură victorie în cele zece confruntări directe, cea a lui Dinamo din 1999, 1-0 pe „Da Luz", prin golul lui Vali Năstase. Acest succes nu le-a fost de ajuns „câinilor" să se califice în Turul 2 al Cupei UEFA, pentru că, în returul de pe Cotroceni, portughezii au învins cu 2-0 echipa antrenată pe atunci de Cornel Dinu. De altfel, Benfica a ieşit mereu câştigătoare din duelurile cu echipele româneşti, cea mai aproape de calificare fiind Craiova, în semifinalele Cupei UEFA din 1983, oltenii fiind eliminaţi fără să fie învinşi.

Telex

Chivu, în Piaţa Roşie. Revigorată de venirea antrenorului Claudio Ranieri, Inter a ajuns la Moscova pentru meciul cu ŢSKA.
Profitând de ocazie, Cristi Chivu şi coechipierii săi au vizitat ieri Piaţa Roşie, principalul punct de atracţie turistic al capitalei Rusiei.

„Diavolii", fără Rooney. În grupa Oţelului, Manchester United va fi lipsită de cel mai valoros jucător al său în disputa cu elveţienii de la Basel. La fel ca Rooney, Chicharito Hernandez are şi el probleme medicale, cuplul de atac al englezilor putând fi alcătuit din Berbatov şi Owen.

Al zecelea hop. Înaintea meciului de azi cu Manchester City, Bayern München a strâns nouă victorii consecutive în toate competiţiile fără să primească vreun gol, golaverajul general al nemţilor fiind de 25-0.

info
info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite