Revoluţie amânată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poli Timişoara şi Steaua au terminat la egalitate derby-ul din Banat, deşi un stadion arhiplin era pregătit de sărbătoarea prilejuită de detronarea liderului din Galaţi. Cei 30.000 de spectatori care s-au înghesuit pe „Dan Păltinişanu“ pentru a urmări fotbal de calitate au avut surpriza de a vedea în loc doar lupte de gladiatori.

Cu crampoanele ascuţite pentru luptă, Poli şi Steaua s-au angrenat într-un război haotic, demn de filmele cu spartani. Scrâşnetul tibiilor a fost mai ascuţit decât strigătele disperate ale lui „Sorinaccio", iar prima repriză n-a impresionat decât prin luptă.

Pe teren, doar brazilienii Rocha, pe de-o parte, şi Maicon, de cealaltă, au încercat să promoveze arta sportului, dar s-au pierdut rapid în marea de „chirurgi", clonată parcă după originalul Alexa. De aceea, primul şut spre poartă a apărut abia în minutul 18, când căpitanul de pe Bega şi-a pus toată ura într-o torpilă care s-a dus însă, proporţional cu nervii meciului, mult peste. Doar Bănel putea tranşa prima parte a duelului în minutul 25, dar a „raşchetat" din poziţie ideală o minge trimisă de Bilaşco.

Au terminat în genunchi

După pauză, jucătorii au renunţat la armură şi la scut şi, cu peisajul unei peluze în flăcări la propriu, s-au luat la trântă şi la fotbal, cu Steaua la timonă. Totuşi, nou-intratul Onofraş, cu un şut de la distanţă, Surdu, care a ratat singur cu Pantilimon, şi Bănel, cu o lovitură de cap scoasă senzaţional de acelaşi portar, n-au reuşit să spargă barajul gazdelor. Timişoara s-a bazat pe hazard. Din nişte bâlbâieli ale defensivei roş-albastre, cu Iliev pe post de bufon în minutul 64, violeţii puteau marca, însă Magera, cu o execuţie stângace, iar apoi Alexa, cu un luft antologic, au evidenţiat încă o dată ideea că această partidă s-ar fi jucat mai bine fără minge.

După un efort mare, menit să suplinească lipsa execuţiilor tehnice, resursele jucătorilor s-au epuizat, astfel că mult aşteptatul derby s-a terminat nedecis, cu protagoniştii răsuflând greu, dar uşuraţi că n-au părăsit terenul învinşi.

"Balaj a greşit în trei faze colosale. Trebuie să-mi dea explicaţii publice pentru această tâlhărie. A fost beat, drogat? Se crede Einsteinul fotbalului?"
Marian Iancu
patron Timişoara

"Am jucat bine, dar de pomană. Am ieşit din lupta pentru primele două locuri."
Sorin Cîrţu
antrenor Steaua

Cîrţu, superofensiv.

Tehnicianul Stelei a folosit aseară o garnitură-surpriză pentru Timişoara, utilizând nu mai puţin de patru oameni de atac. Chiar dacă a început cu doi închizători, Gardoş şi Bicfalvi, ofensiva Stelei a fost alcătuită din Surdu, Nicoliţă, Maicon şi Bilaşco.

Au scos turnicheţii.

Din cauza aglomeraţiei formate la stadion, oficialii Politehnicii au fost nevoiţi să renunţe la sistemul cu turnicheţi de la porţile de acces. Astfel, arena s-a umplut cu o oră înaintea startului meciului. Şi roş-albaştrii au avut susţinători. 200 de fani stelişti au făcut deplasarea în Banat.

Iliev, titular în premieră.

Cerut insistent de patron în primul unsprezece, fundaşul bulgar adus în această iarnă în Ghencea a bifat primele minute în tricoul Stelei ca titular. De asemenea, şi Maicon a prins formaţia de start în premieră.

„Meme eşti cârpa lui Gigi!".

Managerul Stelei, Mihai Stoica, a fost cel mai huiduit om al Stelei la Timişoara. „Eşti o cârpă, eşti sclavul lui Gigi", i-au strigat fanii bănăţeni lui „Meme". Acesta a plătit astfel pentru declaraţiile războinice pe care le-a făcut înaintea meciului.

Incendiu la Peluza Sud.

Atmosfera de pe „Dan Păltinişanu" s-a încins la scurt timp după pauză. Fanii Timişoarei au aprins un număr impresionat de torţe, care au provocat un incendiu de proporţii în spatele porţii lui Tătăruşanu. Focul a fost stins de pompieri abia după ce câteva zeci de scaune s-au făcut scrum.

Timişorenii, nervoşi pe Balaj.

Fotbaliştii gazdelor i-au reproşat  două decizii arbitrului partidei. Mai întâi, în minutul 69, Balaj a lăsat jocul să continue după o intrare a lui Iliev la Curtean, iar în minutul 80 bănăţenii au cerut o lovitură liberă la o intrare a lui Brandan din marginea careului.

0-0

Poli Timişoara: Pantilimon - Helder, Cisovsky, Ghionea, Sepsi - Curtean, Alexa, Burcă, Rocha (Axente 73) - Nikolici (Zăgrean 90+2), Magera. Antrenor: Duşan Uhrin jr.

Steaua: Tătăruşanu - Bonfim, Iliev (Ricardo 71), Geraldo, Brandan - Bicfalvi, Gardoş - Nicoliţă, Maicon (Onofraş 53), Surdu (Latovlevici 90), Bilaşco.  Antrenor: Sorin Cîrţu.

Stadion „Dan Păltinişanu": 30.000
Arbitru: Cristian Balaj

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite