Revine Kiriţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giani Kiriţă
Giani Kiriţă

Românul îşi va rezilia în aceste zile contractul cu Bursaspor şi poate semna iar cu roş-albii după o pauză de şapte ani. Angajamentul faţă de campioana Turciei expiră în vară, dar Kiriţă vrea să plece de acum pentru că de la venirea antrenorului Saglam n-a mai evoluat deloc.

Sătul de situaţia creată la clubul turc Bursaspor, Giani Kiriţă negociază cu şefii echipei despărţirea pe cale amiabilă, un răspuns urmând a-l primi până la sfârşitul săptămânii. Oficialii campionilor i-au promis că va pleca din postura jucătorului liber de contract, variantă care a ajuns imediat şi la cunoştinţa dinamoviştilor.

Deja au existat unele contacte cu Borcea, naşul de cununie al lui Kiriţă, şi cu preşedintele roş-albilor, Nicolae Badea. Aceştia aşteaptă clarificarea situaţiei cu cei de la Bursaspor pentru a-l repatria pe fostul căpitan. Şi Ioan Andone este de acord cu mutarea, mai ales că a mai lucrat cu el în trecut la Dinamo.

Astfel, Andone şi-ar acoperi problemele din apărare, pentru că fotbalistul poate evolua ca fundaş central sau pe banda dreaptă, dar şi ca „închizător". În plus, s-ar „suda" şi relaţia cu suporterii, Kiriţă fiind apreciat de ultraşi de pe vremea când era căpitanul echipei. După ce va rezolva situaţia cu şefii de la Bursaspor, fotbalistul va ajunge în ţară de sărbători, iar în primele zile ale anului viitor va semna cu Dinamo.

Există însă un singur impediment, salariul jucătorului. Dacă la „ieniceri", Kiriţă câştiga peste 200.000 de euro pe sezon, la „câini" n-ar primi mai mult de 100.000 de euro, mai ales că roş-albii sunt înglodaţi în datorii.

Kiriţă s-a gândit deja şi la viitor şi, chiar dacă vrea să mai joace cel puţin doi ani, s-a înscris la cursurile Şcolii Federale de Antrenori. „Când o să-mi închei cariera, tot în fotbal vreau să activez. Am început şcoala de antrenori în primul rând pentru că vreau să văd dacă am aptitudini pentru această meserie. Dacă nu, «la revedere», mă apuc de altceva", ne-a spus Kiriţă.

 „Câini" repatriaţi care mai sunt în lot

Nume    Unde a jucat    Când s-a întors

Florin Bratu    Litex Loveci    2010
Ionel Dănciulescu    Hercules    2010
Marius Niculae    Inverness    2008
Cosmin Moţi    Siena    2008
Andrei Mărgăritescu    Terek Groznîi    2009

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite