Revenirea lui Andone l-a blocat pe Ianis Zicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Andone (stânga) şi Ianis Zicu au câştigat împreună un titlu de campion în „Ştefan cel Mare“
Ioan Andone (stânga) şi Ianis Zicu au câştigat împreună un titlu de campion în „Ştefan cel Mare“

Aflat la un pas de a se întoarce în „Ştefan cel Mare“, „Fălcosul“ le-a transmis un mesaj lui Borcea şi lui Badea: „Nu-l vindeţi pe Zicu până lămurim problema numirii mele la Dinamo“. Dacă nu vor apuca să lucreze din nou împreună în „Groapă“, Ando şi Zicu s-ar putea reîntâlni în Ucraina, de unde ambii au primit propuneri foarte tentante.

Nu este încă tehnicianul lui Dinamo, dar Ioan Andone se comportă de parcă acest lucru ar fi o chestiune de zile. Ceea ce este adevărat. Zilele acestea urmează o serie de şedinţe decisive pentru banca tehnică a roş-albilor între tehnicianul de 49 de ani şi acţionari.

Oricum, negocierile sunt la sânge. Ando îşi doreşte să lucreze la Dinamo cu cât mai mulţi dintre elevii pe care i-a avut şi în precedentul său mandat în „Groapă", încheiat în decembrie 2005.

L-a pierdut deja pe Tamaş, plecat la West Bromwich, dar trage să-l păstreze pe Zicu.

„Ianis nu este fotbalist de dat, trebuie să-l ţinem, cu mine ar putea redeveni ce-a fost odată", le-a spus Andone lui Borcea şi lui Neţoiu la întrevederea de la Miami. Dorinţa tehnicianului nici nu este greu de îndeplinit.

Cluburile străine nu se bat pe semnătura lui Zicu, având în vedere că mijlocaşul de 26 de ani a jucat destul de puţin. În plus, Ianis a şi acceptat înjumătăţirea salariului şi şi-a retras şi memoriul prin care cerea să devină liber de contract, invocând existenţa unor res­tanţe financiare.

L-a vrut pe zicu şi la CFR

Cuplul Andone - Zicu a fost pe cale să se refacă şi la Cluj. Pe vremea în care „Fălcosul" pregătea CFR Cluj, antrenorul a încercat să betoneze trupa ardeleană cu jucători de la Dinamo. A

 vrut să-i transfere pe Dănciulescu, Adrian Cristea şi, bineînţeles, pe Zicu. Problema a fost că Ianis se afla atunci în perioada de convalescenţă ce a urmat accidentării de pe „Olimpico", iar Paszkany şi Mureşan nu au aprobat transferul. Mai mult, nici Borcea nu a vrut să întărească o contracandidată la titlu.

Amândoi sunt doriţi în Ucraina

În cazul puţin probabil în care Andone nu va ajunge la Dinamo, el ar putea totuşi să colaboreze din nou cu Zicu. Unde? În Ucraina, de unde amândoi au oferte foarte tentante din punct de vedere financiar.

Potrivit unor surse, una dintre cele două formaţii care îl vrea pe
„Fălcos" e aceeaşi care insistă şi pentru achiziţionarea machidonului!

Sub comanda „Fălcosului" a ajuns la Inter

Reciproca este valabilă în cazul dragostei pe care i-o poartă Ando lui Ianis. Machidonul de 26 de ani a fost unul dintre „copiii" tehnicianului la precedenta aventură a acestuia pe banca lui Dinamo.

Sub comanda lui Andone, Zicu s-a remarcat în Cupa UEFA şi chiar a prins un contract la Inter Milano. Pentru asta, Ianis nu l-a uitat pe „Fălcos". Celălalalt tehnician favorit al dinamovistului este selecţionerul Răzvan Lucescu, cu care a lucrat foarte bine la Rapid în sezonul 2006 - 2007.

„Andone a semnat deja cu Dinamo!"

Deşi negocierile dintre acţionarii „câinilor" şi Andone continuă, surse din „Ştefan cel Mare" pretind că antrenorul de 49 de ani a fost deja „blocat" de roş-albi. Cum? Prin semnarea unui precontract, care poate fi rupt dacă şefii nu se angajează să respecte condiţiile impuse de tehnician.

Se pare că actele au fost parafate tocmai în Statele Unite, la Miami! Acolo, Ando şi-a petrecut vacanţa de iarnă şi s-a întâlnit şi
cu Borcea, şi cu Neţoiu, cei trei stabilind condiţiile revenirii antrenorului în „Ştefan cel Mare".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite