Reîncepe războiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta este bannerul rasist pentru care Steaua a fost amendată de UEFA
Acesta este bannerul rasist pentru care Steaua a fost amendată de UEFA

Gigi Becali susţine că Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti este responsabilă pentru bannerul ruşinii de la meciul cu Újpest Budapesta. La câteva zile după ce anunţa că-şi doreşte să se împace cu fanii, latifundiarul a sărit la beregata celor din AISS.

Finanţatorul Stelei a reaprins scandalul legat de bannerul ruşinii afişat de Peluza Sud a arenei din Ghencea în timpul meciului cu Újpest, din turul al doilea preliminar al Ligii Europa.

„Cât ţine o unguroaică rahatul în ea? Răspuns: Nouă luni", a fost mesajul dezgustător afişat atunci de fani, care le-a adus steliştilor şi o sancţiune de 80.000 de euro din partea UEFA. La vremea respectivă, „Adevărul" a fost singurul ziar din România care a condamnat atitudinea ultraşilor.

„Niciun membru AISS nu va mai intra pe stadion! Au o mentalite hitle­ristă, sunt nişte oameni extrem de periculoşi. Ei au scris bannerul cu ungurii, dar şi pe cel cu «Angajăm lunetist»", a tunat Gigi Becali. „Plătesc 25.000 de euro chirie pe lună pentru stadion! Dacă voi mai fi înjurat în timpul meciului, mă duc cu BGS-ul după mine şi îi scot de pe stadion pe huligani", a adăugat latifundi­arul.

„Balint şi Belodedici vor fi şi ei interzişi?"

În replică, Costi Vasile, unul dintre membrii marcanţi ai AISS, susţine că Gigi Becali încearcă să discrediteze asociaţia în semn de răzbunare. „Nu am avut nicio legătură cu niciunul dintre cele două bannere menţionate. Noi am militat mereu pentru un protest decent, ba chiar am şi spus după meciul cu Újpest că un asemenea mesaj nu are ce căuta pe un stadion. Noi n‑avem niciun control asupra peluzelor, avem o relaţie diplomatică cu ei. Becali este deranjat de faptul că am anunţat că vom continua protestele şi de aceea încearcă să se răzbune. Eu sunt deja interzis, dar nu ştiu cum va putea să-i interzică pe toţi membrii AISS, că doar nu suntem ştampilaţi pe frunte. Oare-i va interzice şi pe Belodedici şi Balint, care sunt membrii noştri onorifici?", a spus Vasile.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite