„Regulează“ fotbalul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dragomir (stânga) şi Mircea Sandu
Dumitru Dragomir (stânga) şi Mircea Sandu

În şedinţa în urma căreia Timişoara a fost retrogradată, iar Craiova dezafiliată, Sandu s-a lăudat cum l-a răpus pe Iancu, iar Dragomir a venit cu propuneri în funcţie de interesele personale.

Fotbalul românesc e ca o rană infectată din care, din când în când, iese puroiul. Ultimul caz concret? Stenogramele şedinţei Comitetului Executiv al FRF din 20 iulie 2011 în care s-au luat două decizii capitale: dezafilierea Universităţii Craiova şi retrogradarea celor de la Poli Timişoara în Liga a II-a. 

Documentele, publicate în ediţia de ieri a „Gazetei Sporturilor", reflectă perfect degradarea mecanismelor care conduc fotbalul nostru. În stenograme şochează, în primul rând, limbajul folosit. De departe cea mai surprinzătoare afirmaţie îi aparţine lui Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, care a perceput retrogradarea Timişoarei ca pe o victorie personală în faţa lui Marian Iancu, finanţatorul bănăţenilor. În stenograme apar, halucinant, termeni ca „regulat" şi „i-am tras-o".

În plus, „Naşul" îl atacă şi pe un alt om din conducerea bănăţenilor, Gheorghe Chivorchian. „Marian Iancu a încercat să-şi bată joc de noi şi să ne păcălească prin tot felul de inginerii financiare cu un alt personaj cu care are activitate şi care se numeşte Chivorchian, care e un fals. În faţă râde şi e drăguţ, în spate are tot felul de aprecieri", e declaraţia consemnată a lui Sandu.

Iancu: „Se bucurau că ne-au distrus"

Contactat de „Adevărul", Marian Iancu a comentat conţinutul documentelor. „Cei care conduc fotbalul românesc sunt un grup bine organizat. Când îşi propun ceva duc la capăt, asta e concluzia pe care o putem trage. Ei savurau acolo o victorie pe care şi-o propuseseră şi în care şi-au pus toată energia. Setea de răzbunare l-a făcut pe Mircea Sandu să aibă acea remarcă vulgară. Cuvintele lor arată cât de mult şi-au dorit să ne distrugă. Asta demonstrează că totul a fost premeditat", a afirmat patronul Timişoarei.

Cum a trădat Mitică Ştiinţa

Din stenograme reiese şi modul în care Dumitru Dragomir a trădat Universitatea Craiova. La nivel declarativ, şeful LPF era un susţinător al Ştiinţei. În realitate, în şedinţa Comitetului Executiv, „Corleone" a militat pentru înlocuirea Craiovei în „B" cu Juventus Colentina, o grupare care ajunsese în Liga a III-a!

Mititelu: „MizA era să ne ia jucătorii"

Un contestatar înverşunat al FRF şi LPF, Adrian Mititelu a „explodat" după apariţia stenogramelor. „Aceste stenograme demonstrează încă o dată că pentru Sandu şi Dragomir nu contează statutele şi regulamentele pe care le tot invocă, ci interesele lor de grup. Se vede şi cu ochiul liber că Universitatea Craiova a fost executată abuziv pentru a i se lua jucătorii, iar Timişoara a fost victima răzbunării lui Mircea Sandu, cu victime colaterale Gloria Bistriţa şi FC Bihor. Ştiu că pentru unii par plictisitor, dar vă spun: Sandu şi Dragomir nu mai au mult", a spus finanţatorul Craiovei.

"L-am regulat, adică sunt mai tare în ceea ce mă priveşte, şi i-am tras-o şi lui, ca persoană.''
Mircea Sandu despre Timişoara şi Iancu

"Cine vrea să bage bani în fotbal să treacă, mai întâi, cu tainul pe la FRF, în special pe la Sandu. La noi, titlul e câştigat de cine vine la rând.''
Marian Iancu finanţator Timişoara

Mitică nu recunoaşte ce a spus

Dragomir a insistat ca Juventus Colentina să-i ia locul Craiovei în „B". „Bucureştiul nu are nicio echipă în Liga a II-a. V-aş ruga să ţineţi cont că e un mort în familia lor, ştiu eu, e un caz deosebit, şi să ţinem cont că această echipă a promovat jucători la echipa naţională în decursul anilor", e declaraţia consemnată a lui Mitică. Acesta a negat, ieri, că ar fi spus aşa ceva. „Lăsaţi-mă cu stenogramele! N-am spus eu aşa ceva. Care mort? Sunteţi induşi în eroare."

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite