Reghecampf începe "curăţenia de iarnă" la Concordia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul antrenor al formaţiei Concordia Chiajna, Laurenţiu Reghecampf, a declarat că lotul va suferi schimbări în această pauză competiţională, clubul urmând să renunţe la unii dintre jucători pentru a legitima alţii.

Reghecampf susţine că preluarea unei echipe aflate pe penultima poziţie a clasamentului la jumătatea sezonului reprezintă o provocare pentru el.

"Condiţiile pe care le oferă Concordia nu le-am întâlnit nicărieri, dar din păcate acest club este într-o poziţie pe care nu o merită. Este o provocare pentru mine, sper să reuşesc aici. Cred că jucătorii sunt datori acestui club pentru că au toate condiţiile aici. În următoarele săptămâni vom aduce câţiva jucători şi vom încerca să schimbăm mentalitatea celor care sunt deja aici. Ei trebuie să pună mai mult suflet în ceea ce fac. Acum avem un lot foarte numeros, dar de câţiva jucători ne vom despărţi. Noi nu renunţăm la jucători din cauza vârstei lor, ci din cauza rezultatelor pe care le-a avut până acum echipa. Nu vreau să se simtă jigniţi, nu au fost daţi afară din cauza vârstei, departe de mine gândul ăsta", a explicat Reghecampf.

Tehnicianul s-a arătat încrezător în şansele formaţiei ilfovene de a se salva de la retrogradare, chiar dacă în primele trei etape de la reluarea campionatului va întâlni echipe care se luptă pentru câştigarea titlului. "Noi credem în şansele de salvare, dar vom putea spune mai multe după primele trei etape. Avem un debut foarte greu, vom întâlni Oţelul, Vaslui şi Rapid, echipe care vor să câştige campionatul. Noi am început de patru zile antrenamentele şi într-adevăr echipa are potenţial. Dar fotbalul se joacă pe goluri şi puncte. Să sperăm că voi găsi cauza pentru care aceste lucruri au lipsit", a spus Reghecampf.

Ana Maria Prodan, instalată în funcţia de manager general al clubului Concordia Chiajna, a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că îşi doreşte foarte mult ca gruparea ilfoveană să se salveze de la retrogradare pentru că nimeni nu dă acesteia nicio şansă. "Sunt mândră că am ajuns aici, mulţumesc celor care au încredere în mine că pot conduce un club precum Concordia Chiajna. Sper să nu dezamăgesc pe nimeni. Sunt sigură că acest club va rămâne în Liga I, deşi nimeni nu cred că ne dă vreo şansă", a afirmat noul manager general.

Oficialul a explicat că este nevoie de o schimbare, clubul urmând să se despartă de jucătorii care nu se află în vederile antrenorului principal. "Decizia în privinţa plecărilor şi venirilor de jucători aparţine antrenorului şi stafului tehnic. Noi ne-am despărţit deja de câţiva jucători în relaţii extraordinare şi cred că suntem singurul club din România care nu a avut procese la comisiile federaţiei sau Ligii. Relaţia clubului cu jucătorii este foarte bună, chiar am rămas surprinsă când am aflat că de multe ori jucătorii Concordiei au luaţi banii în avans. Jucătorii din lot care au anumită vârstă care nu mai pot face performanţă cred că este de bun simţ să facă pasul spre antrenorat. Trebuie să ştii când este momentul în care să te retragi. Consider că noi azi nu eram aici dacă acest club cu aceşti jucători în vârstă de care ne vom despărţi era undeva la mijlocul clasamentului. Dacă s-a ajuns la zona retrogradării înseamnă că se doreşte o schimbare la club. Încercăm să producem un şoc, iar eu voi încerca să mă despart de jucătorii pe care staful tehnic consideră că nu îi poate folosi. La capitolul veniri, sunt jucători din străinătate, jucători tineri, care doresc să joace fotbal", a spus Ana Maria Prodan fără a oferi alte detalii.

Întrebată dacă în cazul ratării obiectivului de salvare a echipei de la retrogradare îl va demite pe antrenorul Laurenţiu Reghecampf, care este şi soţul său, Ana Maria Prodan a răspuns: "Dacă nu este bun şi nu este competent, iar Consiliul Director consideră că nu şi-a îndeplinit obiectivul atunci e de bun simţ ca antrenorul să vină să se retragă. Aşa cum a făcut şi Diniţă şi toţi antrenorii. Pentru că viaţa antrenorului asta este, stă cu valiza la uşă. Colaborarea managerului cu antrenorul este... mondenă. Cred că suntem singurul cuplu care lucrăm în fotbal... aşa s-a întâmplat. Eu sunt manager înainte să fiu soţia lui Reghecampf. Dar acum tragem la aceeaşi căruţă şi cred că e mult mai uşor. Recunosc că avem nişte discuţii îngrozitoare despre fotbal, eu sunt foarte căpoasă şi nu vreau să ies din tiparul meu. Iar eu dacă am anumite idei şi nu o să le împărtăşesc cu antrenorul atunci o să găsesc salvarea la domnul primar. Dar am atâta încredere în antrenorul Reghecampf încât nu cred că vreodată ar da greş cu ceva".

Mircea Minea, primarul comunei Chiajna şi preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Concordia, a declarat, miercuri, că printre jucătorii cărora le-au fost reziliate contractele pe cale amiabilă sunt Eugen Trică, Petre Marin, Mihai Stere şi Salem Yannick.

În cadrul conferinţei de presă a fost prezentat şi contractul de sponsorizare cu Alexandrion Group România. Preşedintele companiei, Nawaf Salameh, speră să poarte noroc formaţiei Concordia Chiajna în atingerea obiectivului. "Noi am mai sponsorizat şi Steaua, şi Unirea Urziceni, care atunci chiar a câştigat titlul. Sper ca noul nostru partener, Concordia, dacă nu reuşeşte să câştige campionatul atunci măcar să urce în clasament. Sperăm să nu retrogradeze pentru că altor echipe le-am purtat noroc. La finalul campionatului vom face o analiză şi dacă lucrurile merg bine atunci vom merge mai departe cu această colaborare", a explicat Nawaf Salameh.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite