Reghe – Prodan, cuplul care atrage miros de blat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anamaria prodan şi Laurenţiu Reghecampf
Anamaria prodan şi Laurenţiu Reghecampf

Echipele conduse de cei doi în ultimii ani au fost mai mereu suspectate că au trântit meciuri, în special din Liga a II-a.

În lumea fotbalului se vorbeşte tot mai des despre o implicare a celebrului cuplu Laurenţiu Reghecampf - Anamaria Prodan în mafia pariurilor. Fără a putea fi vreodată acuzaţi cu probe indubitabile, dovezile circumstanţiale ridică totuşi mari semne de întrebare în privinţa celor doi. Fie că au fost la Buftea, Snagov sau Chiajna, din postura de antrenor, respectiv manager, echipele conduse de cei doi au fost acuzate de diverşi oameni de fotbal că au trucat anumite meciuri.

Se spune că cei doi au găsit un teren „propice" la Snagov, echipa ilfoveană fiind susţinută în acea perioadă de primarul Apostol Muşat, acum în arest pentru corupţie. Apoi, cei doi s-au mutat la Chiajna, dar nu cu mâna goală, ci cu şapte jucători. După două meciuri la Concordia, suspiciunile de blat au reapărut. 

„Se fac aranjamente pe faţă"

Teoria implicării celor doi în mafia pariurilor este susţinută de impresarul Dumitru Tudor, practic singurul om din lumea fotbalului dispus să afirme cu voce tare ceea ce mulţi oameni gândesc. „Unde antrenează Reghecampf şi cu doamna impresară de bărbaţi, mereu este ceva în neregulă! În câteva zile o să vedem dacă s-a jucat 3-0 la pauză şi 4-0 la final în meciul Vaslui - Chiajna. Sunt prea pe faţă! Se întâmplă prea urât. Din câte se aude, acest portar adus de Reghecampf a mai comis aşa ceva şi la Snagov", susţine impresarul.

Blaturi în amicalele din Antalya?

Până la deja celebrul meci Vaslui - Chiajna, scor 4-0, Concordia a mers într-un cantonament în Antalya, unde a înregistrat câteva rezultate curioase printre care un 4-4 cu ungurii de la Diosgyori VTS, 6-4 cu Râmnicu Vâlcea sau 4-1 cu Steaua.

Acuzat prima oară în Germania

Prima oară când numele lui Laurenţiu Reghecampf a fost asociat cu mafia pariurilor se întâmpla pe vremea când fostul fundaş dreapta evolua în Germania, la Energie Cottbus şi Alemannia Aachen. În februarie 2005, Reghe a fost reţinut patru ore de poliţia germană. Numele lui apărea pe o listă de 13 fotbalişti pe care un arbitru i-a indicat ca fiind „blătuitori". Reghecampf a fost achitat în acest caz.

Snagovul are „tradiţie"

Chiar dacă Prodan şi Reghecampf nu erau la echipă, FC Snagov a mai fost supectată de două ori chiar de UEFA că a trântit meciuri. Este vorba de partidele Dunărea Giurgiu - Snagov 5-2 (martie 2009) şi FC Botoşani - Snagov 5-0 (august 2010). „UEFA ne-a semnalat două meciuri suspecte în zona de pariuri", spunea Mircea Sandu în septembrie 2010. Cazurile au rămas însă îngropate la FRF. „Mulţi din FRF au case la Snagov", a acuzat Dumitru Tudor.

Ce jucători au mers de la Snagov la Chiajna

Idan Baruch - portar
Doru Bratu - fundaş
Adrian Popa - fundaş
Roberto Iancu - mijlocaş
Lucian Filip - mijlocaş
Arthur Teuţ - mijlocaş
Viorel Dinu - atacant

Meciuri suspecte cu cei doi „la timonă"

Fie că au activat la Buftea, Snagov sau Chiajna, ca preşedinte şi antrenor, echipele Anamariei Prodan şi ale lui Laurenţiu Reghencampf au fost implicate în scandaluri de blat.

7 mai 2009: FC Buftea - FC Ploieşti 3-5

Gazdele au condus cu 2-0 din minutul 10, după care oaspeţii au revenit spectaculos. „Blatiştilor!", au început să strige suporterii echipei-gazdă. „În timpul meciului, fanii mi-au strigat să terminăm cu blaturile. Cum pot să spun eu că nu a fost nimic, când am pierdut cu 5-3?", se scuza la vremea respectivă Anamaria Prodan.

30 octombrie 2011: Săgeata Năvodari - FC Snagov 2-2

Meciul a început cu 25 de minute întârziere, întrucât preşedintele echipei-gazdă, Mihai Terzi, a intrat în vestiarul oaspeţilor şi a făcut scandal. El a ameninţat cu DNA-ul, susţinând că jucătorii săi au fost sunaţi de cei de la Snagov, care le-ar fi pretins 10.000 de euro în schimbul cedării meciului.

11 noiembrie 2011: Farul - FC Snagov 3-3

Gazdele conduceau cu 3-0 în minutul 60, însă în ultima jumătate de oră ilfovenii au revenit spectaculos, reuşind egalarea. Patronul constănţenilor, Giani Nedelcu, a afirmat după meci că anumiţi jucători ai săi au fost contactaţi pentru a trânti jocul. „Blaturile se fac în special pentru pariurile online. Se mizează pe cele mai incredibile răsturnări de situaţie", a acuzat la acea vreme Giani Nedelcu. După acest meci, patru jucători de la Farul au fost daţi afară, printre care fostul portar stelist Cornel Cernea.

26 noiembrie 2011: Delta Tulcea - FC Snagov 1-4

Tulcenii au condus cu 1-0, însă oaspeţii au întors din nou meciul, învingând cu 4-1. Gazdele trăgeau la promovare, iar preşedintele Meregiu era „negru de supărare" după partidă, suspectând că a fost trădat de jucători.

9 martie 2012: FC Vaslui - Concordia Chiajna 4-0

La pauză, scorul era 3-0 pentru moldoveni, toate golurile fiind înscrise în urma unor erori ale portarului Idan Baruch. Acesta a fost adus în România de cuplul Reghe - Prodan din Israel, unde apărase într-un singur meci oficial. Un parior a anunţat pe un forum că ştia dinainte rezultatul.

"Familia Reghecampf - Prodan, care a făcut atâtea în fotbalul românesc, nu şi-ar păta numele pentru un meci aranjat. N-am trucat meciuri în viaţa mea. ''
Anamaria Prodan manager Concordia Chiajna

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite