Recomandat de Iordănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Stan e un antrenor care ţine enorm la disciplină
Ilie Stan e un antrenor care ţine enorm la disciplină

Ilie Stan, noul tehnician al roş-albaştrilor, are 44 de ani şi a intrat în atenţia lui Gigi Becali la recomandarea lui Anghel Iordănescu. „Adevărul" vă prezintă un portret al tehnicianului care va trebui să scoată Steaua din criză.

Adept al disciplinei de fier, discipol al lui Iordănescu, Ilie nu se abate cu un centimetru sau cu o secundă de la programul pe care ţine să-l stabilească tot el.

Preferă să se ocupe el însuşi de pregătirea fizică a echipei. Aleargă împreună cu jucătorii, ţine enorm la propria sa condiţie fizică. La Brăneşti, în iarnă, când se operase de menisc şi nu putea să alerge, îi urmărea pe jucători prin pădure cu ATV-ul.

Toţi jucătorii trebuie să fie prezenţi la masă cu cinci minute înainte de ora stabilită (meniul îl face el, sau măcar îl sugerează), nu se tolerează absenţe de la micul dejun, care nu e programat niciodată mai târziu de ora 9.00.

Deşi e dur, n-a înjurat sau n-a jignit vreodată vreun jucător, iar de lovit, nici vorbă. Preferă să se impună prin ton decât prin limbaj.

Are mare încredere în colaboratorii săi, pe care şi-i alege cu grijă şi se luptă pentru drepturile lor în faţa patronatului. Nu cedează  în raporturile cu conducerea, ţine ca lucrurile stabilite de comun acord să fie respectate.

Îi place să lucreze cu fotbalişti români, dar mai ales cu jucătorii tineri.

Preferă fotbalul ofensiv, sistemele preferate fiind 4-4-2 sau, mai nou, 4-1-4-1. Nu se omoară după 4-3-3, iar pentru el sistemele cu trei fundaşi nici nu există.

Foarte importante în concepţia sa tactică sunt părţile laterale ale terenului, vrea joc dublu de bandă, unde fundaşul să ajute mijlocaşul şi invers.

Îşi doreşte ca echipa sa să aibă posesie, dar mai ales acea posesie activă, în terenul advers, motiv pentru care e fascinat de Barcelona.

Vine cu idei originale la fazele fixe, echipele sale marcând adesea din asemenea situaţii.

"Cel mai mult mi-a plăcut că, la fel ca Olăroiu, Ilie Stan e adeptul repetiţiei. Mi-a spus că o să-l pună pe atacant să bage de 2.000 de ori mingea în poartă."
Gigi Becali
patron Steaua

Cariera lui Ilie Stan, în cifre

8 e numărul echipelor la care a jucat: Gloria Buzău, Steaua, Cercle Brugge (Belgia), FC Naţional, AEL Limassol (Cipru), Hapoel Petah Tikva (Israel), Tzafirim Holon (Israel) şi Fulgerul Bragadiru.

3 selecţii a avut la echipa naţională.

4 e numărul echipelor la care a fost secundul lui Iordănescu: Al-Ain (Emirate), Al-Shabab (Emirate), Al-Ittihad (Arabia Saudită) şi naţionala României.

7 formaţii a antrenat ca principal: Al-Seeb (Oman), UTA, FCM Târgovişte, Gloria Buzău, Dunărea Giurgiu, Victoria Brăneşti şi CS Mioveni.

3 promovări a reuşit: în Liga I cu Gloria Buzău şi Victoria Brăneşti, respectiv în Liga a II-a cu Victoria Brăneşti.

6 victorii are, ca antrenor, în Liga I în 32 de partide.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite