Răzvan Raţ, spre Real Madrid?!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raţ (dreapta) ar putea avea şansa de a se duela din nou cu Messi
Raţ (dreapta) ar putea avea şansa de a se duela din nou cu Messi

Cotidianul spaniol „As“, ziarul de casă al echipei madrilene, a dezvăluit că Raţ e pe lista de transferuri a galacticilor. După Gică Hagi, Răzvan Raţ este la un pas de a deveni al doilea jucător român din istorie care îmbracă tricoul lui Real Madrid.

Aflat în vacanţă pe plaja din Oman, Raţ a primit un cadou neaşteptat din partea lui Moş Crăciun. Tocmai din Spania, unde cotidianul „As" a scris despre interesul lui Real Madrid pentru fundaşul stânga al lui Şahtior Doneţk şi al naţionalei României. De ce tocmai Raţ?

Accidentarea portughezului Pepe i-a obligat pe oficialii spanioli să intervină pe piaţa transferurilor în această iarnă pentru a-i pune la dispoziţie lui Manuel Pellegrini un apărător de calitate.

„E visul meu să joc la Madrid"

„Opţiunile Realului nu sunt multe", notează As, pe lângă numele lui Raţ fiind amintite şi variantele Cuellar (Aston Villa), Jonathan (Cruzeiro), Ivanovici (Chelsea) şi Otamendi (Velez Sarsfield). "Real Madrid nu-i poate garanta viitoarei achiziţii un loc de titular din vara viitoare, atunci când va reveni Pepe", completează sursa citată.

Astfel, transferul lui Raţ pe "Santiago Bernabeu" s-ar putea realiza în primă fază sub formă de împrumut pentru şase luni.

Chiar dacă Pepe este fundaş central, antrenorul "galacticilor" se gândeşte la câteva permutări pe linia de fund (Sergio Ramos de pe dreapta în centru şi Arbeloa de pe stânga pe dreapta), astfel că pentru Răzvan Raţ s-ar elibera un loc pe flancul stâng al defensivei. "Am auzit şi eu de chestia asta cu Real, dar sunt nişte speculaţii deocamdată. E visul meu să joc acolo, dar ştii cum e... Mănânci calule ovăz?", a fost prima reacţie a fundaşului român, aflat la un pas de a călca pe urmele lui Gică Hagi.

Dobrin şi Chivu au ratat Realul

De-a lungul timpului, în afara lui Gică Hagi, care a jucat pe "Bernabeu" două sezoane, între 1990 şi 1992, alţi doi români s-au aflat pe agenda de achiziţii a supercampioanei Spaniei.

Mai întâi, regretatul Nicolae Dobrin a ratat transferul din cauza regimului Ceauşescu, după care Cristi Chivu a fost la un pas de Real. În vara lui 2007, negocierile cu AS Roma au fost sistate din cauza comisionului mult prea mare solicitat de fraţii Becali, Chivu semnând ulterior cu Inter.

Nu poate juca în Liga Campionilor

O altă condiţie care limitează variantele madrilenilor este ca viitorul „galactic" să-şi poată ajuta echipa în primăvara europeană a Ligii Campionilor, capitol care nu îl avantajează pe Raţ. „Handicapul fundaşului român este faptul că a jucat deja cu Şahtior în Ligă", încheie „As", referindu-se la dubla manşă cu FC Timişoara din tururile preliminare.

În schimb, Raţ are atuul de a nu se afla în categoria jucătorilor extracomunitari, pentru care impozitele sunt mai mari.

Răzvan Raţ

Vârsta: 28 ani
Înălţime: 178cm
Post: fundaş stânga
Echipe la care a evoluat: Rapid (1998-2000, 2001-2003), FCM Bacău (2000-2001), Şahtior (din 2003)
Selecţii la naţională/goluri: 62/1

Cristiano Ronaldo a creat isterie în Uzbekistan

Cristiano Ronaldo

Profitând de pauza competiţională, Cristiano Ronaldo, posibilul viitor coleg al lui Răzvan Raţ, a răspuns invitaţiei făcute de patronii echipei Bunyodkor din Uzbekistan. Astfel, CR9 a încasat 600.000 de euro doar pentru câteva jonglerii efectuate în faţa a 20.000 de spectatori asiatici aflaţi în delir. Pe stadionul Kuruvci din Taşkent, starul portughez s-a bucurat de o primire specială, de care mai beneficiază doar şefii de stat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite