Răzvan Lucescu: „Mergem la Euro 2012!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul Răzvan Lucescu este sigur că va îndeplini obiectivul impus de federaţie. Tehnicianul caută soluţii pentru naţionala mare la reprezentativa „U 23“, în amicalul de azi cu Italia B (ora 14.00, TVR2), meci din cadrul turneului „International Challenge Trophy“.

Viitorul nu arată deloc bine pentru naţionala lui Răzvan Lucescu, însă selecţionerul ştie una şi bună: ne calificăm la Campionatul European din 2012. Nici eşecul usturător din amicalul cu Israel, nici criticile şi comentariile venite după meci nu-i taie din elan antrenorului tricolorilor, care este sigur că va duce echipa la turneul din Polonia şi Ucraina.

„Ne aflăm într-o situaţie dificilă", a spus Răzvan Lucescu, referindu-se la momentul actual al echipei naţionale. În ciuda eşecului din meciul cu Israel, a evoluţiei jucătorilor şi a criticilor, Lucescu jr este convins că tricolorii nu şi-au arătat adevărata valoare.

„Am liniştea şi convingerea că ne vom califica la Euro 2012. Cu siguranţă atunci când vom începe preliminariile, echipa care va intra pe teren va obţine rezultatele pe care le aşteptăm", a mai declarat selecţionerul, care zilele acestea a lucrat intens cu fotbaliştii chemaţi la lotul B. Antrenorul a mărturisit că nu se aşteaptă ca suporterii să vină în număr mare, pe stadionul Giuleşti: „Oricum nu ar fi fost spectatori la meciul cu Italia, chiar dacă rezultatul meciului cu Israel ar fi fost altul".

Contra Italiei, naţională care a venit la Bucureşti doar cu jucători din serie C1 şi serie C2 (echivalentul ligilor a treia şi a patra în România), Lucescu va miza pe o formulă inedită: Tătăruşanu - Homei, Tudose, Sârghi, Sepsi - Chiacu, Onicaş, A. Ionescu, Pârvulescu - Ioniţă, Alexe .

Nu e supărat pe marica

Răzvan Lucescu a dat asigurări că prima reprezentativă nu este subiect închis pentru atacantul Ciprian Marica, aşa cum s-a speculat, şi a precizat că nu se învinovăţeşte pentru că nu l-a convocat pentru partida cu Israel pe olteanul Florin Costea: „Nu am spus niciodată că Marica nu va fi chemat. Nu pot să exclude un jucător pentru că a ratat o anumită fază. Despre Costea pot să spun doar că trebuie să arate pe teren că poate ridica Universitatea Craiova în clasament şi va juca şi titular".

Mircea Sandu: „Nu avem valoare pentru turneul final“

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, nu crede în naţionala lui Răzvan Lucescu. „Naşul" spune că ar fi bine să ne luăm gândul de la europeanul din 2012 şi să ne concentrăm atenţia spre turneul final de peste şase ani.

„La ora actuală nu avem valoarea să ne calificăm la Euro. E simplu să spunem că vrem, dar e greu să o facem. Poate în 2016 ne va fi mai uşor să o facem, atunci se vor califica 24 de echipe", a spus Sandu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite