Răzvan Cociş: „Nu pot să zâmbesc nici când sunt fericit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul mijlocaş al Timişoarei a explicat de ce este mereu sobru la antrenamente, cum a fost primul contact cu viaţa din Riad şi cum vede duelul cu Rădoi pentru câştigarea titlului în Arabia Saudită. Un tip liniştit şi întrovertit, Răzvan Cociş i-a uimit pe jurnaliştii saudiţi. Motivul? Fotbalistul de 27 de ani nu a fost văzut râzând de când a ajuns sub comanda lui Zenga!

Explicaţia a venit chiar de la internaţionalul român, în primul său interviu acordat presei din Arabia Saudită.

Urmăreşte interviul integral în format video, acordat de Cociş în limba engleză. Partea I

Partea a II-a a interviului

Partea a III-a a interviului

Reporter: Cum de ai ales Al-Nasr?

Răzvan Cociş: Am avut mai multe oferte, însă am ales Al-Nasr fiindcă mi-a propus cele mai bune condiţii. Prezenţa lui Walter Zenga a fost un alt motiv pentru care am ales să vin aici. Ştiam că e un antrenor bun, iar faptul că fusese adus înaintea mea m-a convins că Al-Nasr e decisă să facă performanţă şi să câştige trofee.

Cum a fost primul contact cu Riad?

Am fost uimit când am văzut că 400 - 500 de suporteri fanatici mă aşteaptă la aeroport. Voiau să mă vadă, să mă atingă, să mă fotografieze. Apoi, auzisem mult despre căldura din Arabia Saudită. Totuşi, când am ajuns era seara şi nu mi s-a părut foarte cald, nici măcar a doua zi n-am avut probleme. Partea bună este că, şi atunci când temperaturile cresc, umiditatea nu e foarte mare şi, de aceea, am reuşit să mă adaptez uşor.

Ai apucat să vezi ceva din oraş?

Până să mergem în cantonamentul din Italia, am stat zece zile la Riad, unde clubul mi-a pus la dispoziţie o vilă într-un complex rezidenţial pentru străini. Există o diferenţă între viaţa din oraş şi viaţa din interiorul complexului unde stau şi unde nu sunt restricţii. Am apucat să ies şi în oraş, am fost într-un mall, într-un restaurant şi totul mi s-a părut OK. Trebuie doar să am grijă cum mă comport fiindcă sunt, într-adevăr, nişte coduri morale şi religioase care trebuie respectate.

De ce nu zâmbeşti? De exemplu, Ovidiu Petre e mereu cu zâmbetul pe buze, dar tu laşi senzaţia că nu te-ai adaptat la grup...

Nu există o problemă de genul acesta. Dacă nu zâmbesc, nu înseamnă că nu mă simt bine. Pur şi simplu, ăsta e caracterul meu. Aş vrea să zâmbesc, dar nu pot! Sunt, pur şi simplu, un tip serios.

Ce s-a întâmplat în amicalul cu Juventus de aţi pierdut cu 5-0?

Eu cred că am cedat din cauza căldurii. Înainte de meci, am făcut o încălzire de aproape o oră. Apoi, pe durata primei reprize era atât de cald încât eu am vomitat la pauză şi nici n-am mai putut juca.

Dar să ştii că în Arabia Saudită va fi şi mai cald când va începe campionatul...

Nu cred că o să am probleme. La meciul cu Juventus, probabil că mi s-a făcut rău fiindcă am jucat după o perioadă de pauză. În plus, depinde la ce oră a zilei joci. Dacă joci la prânz, de exemplu, din cauza soarelui puternic, poţi să faci insolaţie sau poţi vomita, aşa cum mi s-a întâmplat mie. În Arabia Saudită nu o să am asemenea probleme. Acolo ne vom antrena şi ne vom disputa meciurile seara.

Ai jucat 63 de meciuri la Lokomotiv Moscova şi la Timişoara, dar ai marcat doar şapte goluri, deşi eşti mijlocaş ofensiv. De ce aşa de puţin?

La Timişoara am dat trei goluri în şapte jocuri. La Lokomotiv am început destul de bine. În primul meu an acolo am dat trei sau patru goluri în tot atâtea meciuri. Apoi m-am accidentat şi a trebuit să stau cinci luni pe tuşă. Când mi-am revenit, sezonul se terminase, venise un antrenor nou cu alte idei tactice. Din cauza asta, de multe ori, nici n-am mai jucat acolo unde e postul meu. De exemplu, la Lokomotiv, de câteva ori, antrenorul m-a pus să joc fundaş dreapta!

Cum vezi duelul cu Rădoi în noul sezon în Arabia Saudită, având în vedere că jucaţi la cluburi rivale, dar amândoi sunteţi din România?

Suntem prieteni în afara gazonului, dar pe teren fiecare dintre noi va face tot posibilul ca echipa lui să câştige. Vreau să-l înving pe Rădoi în meciul direct cu Al-Hilal. Voi juca împotriva lui Rădoi la fel cum o voi face împotriva unui fotbalist arab

EXCLUSIV Zenga îl ia pe Cociş la arabi

VIDEO / Ovidiu Petre şi Răzvan Cociş, la primele goluri pentru Al-Nasr

VIDEO-Zenga, Cociş şi Ov.Petre, umiliţi de Juventus

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite