Răzvan Lucescu: "Nu văd speranţe pentru fotbalul românesc"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Răzvan Lucescu a analizat situaţia Rapidului şi a echipei naţionale.

Despre lupta în campionat: Eu trebuie să creez un grup care are nevoie de obiective îndrăzneţe. Punct! Sigur că poate fi o presiune în plus pentru băieţi, dar asta reprezintă un avantaj, nu o piedică.

Despre scandalul cu arbitrul Colţescu: Dinamoviştii m-au reclamat la comisii atunci, e treaba lor. Eu sunt bine, fericit. Probabil ei sunt nefericiţi şi nu dorm bine noaptea. Recunosc, a fost naivitatea mea că am vorbit lângă un cameraman. Dar ce i-am spus arbitrului atunci l-a zdruncinat, iar în repriza a doua a arbitrat impecabil!

Despre transferuri: Investiţii prea mari în jucători nu s-au făcut, să fim serioşi! Am umplut locurile lăsate libere de cei care au plecat şi am preferat jucători pe final de contract pentru că este criză şi n-am vrut să ne pierdem stabilitatea financiară. Iar dacă ai stabilitate, siguranţă şi linişte, totul este OK. Noi la 1 iulie aveam deja lotul schiţat, cu 18 jucători şi alţi câţiva de la Rapid II, ceea ce la echipa asta nu s-a mai întâmplat de foarte mulţi ani.

Despre presiunea pusă de Copos: Aş face o comparaţie cu perioada din 2006. Atunci era doar Copos, ca voce printre patroni. Şi poate şi Gigi Becali, dar mai puţin, atunci era pozitiv, abia mai târziu s-a schimbat. În ziua de azi, mai toţi patronii pun presiune, numai vocea lor se aude, iar cea a lui Copos a devenit, evident, mai slab percepută. Poate am devenit şi eu mai imun între timp...

Despre plecarea lui Dinu Gheorghe: Dinu e pentru mine un prieten adevărat, un om extraordinar, am multe amintiri cu el, şi de la Rapid, şi de la Braşov. Am fost împreună şi la bine, şi la greu, are un loc aparte în sufletul meu.
Nu ştiu dacă revine, orice e posibil, viaţa e ca un film.

Despre revenirea lui Zotta: Că o fi Zotta sau altcineva, Rapid are neapărată nevoie de un om în conducere, dacă nu chiar de vreo doi-trei. Nu ştiu cine va fi. Treaba mea e pe teren.

Despre amicalele echipei naţionale: Teste utile! Contează mai puţin rezultatele acum, selecţionerul trebuie să vadă pe cine se poate baza, sunt şi situaţii speciale, ca Marica, pentru că nu joacă, sau Mutu, care are o vârstă şi nu se ştie cât va mai continua.

Despre declaraţiile lui Hagi despre echipa naţională: Când va accepta el oferta Federaţiei, va şti să aleagă un grup de 25, cu siguranţă!...Tocmai, fotbalul românesc asta oferă! Ştiu că înaintea unui meci cu Israel am rămas fără vreo nouă convocaţi, ce era să fac? Pe Tănase, un jucător pe care m-aş fi bazat, din 21 de meciuri l-am avut doar la vreo 7. Ştefan Radu la fel, din 21, l-am avut şi eu la un meci. Şi tot aşa. E uşor să vorbeşti aşa, dar înseamnă că o faci superficial. Am operat şi o întinerire, deşi s-a spus că nu, ştiu că e un joc al intereselor la noi... Fotbalul nostru traversează o perioadă dificilă, vedem numai scandaluri, jigniri, minciună şi ipocrizie. Nu avem speranţe, nu prea le văd, poate doar aşa, întâmplător.

Despre Chivu: E prematur să vorbim, mai are vreo opt luni de contract. Cristi e cel mai titrat jucător român din istorie, e un exemplu şi ca om, pentru tineri.

Despre Mutu: Un mare talent care ar fi putut obţine de la fotbal enorm. Viaţa lui extrasportivă teribilistă i-a afectat cariera. Păcat!

„Tata poate să iasă în presă şi să spună ce vrea, să-mi ia apărarea, nu-l pot opri. Am încercat de multe ori să-l conving să nu mai vorbească despre mine şi n-am reuşit”

„Nu-i reproşez lui Alexa eliminarea din Europa. La Varşovia am intrat cu o atitudine greşită, poate bulversaţi. Am ieşit din competiţie, dar vom juca foarte serios şi celelalte meciuri

sursa: www.gsp.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite