Răzvan Lucescu a lăsat naţionala pentru Rapid! Vine Hagi cu Iordănescu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Răzvan Lucescu va părăsi postul de selecţioner al echipei naţionale a României, după ce azi-noapte a băut palma cu patronul Rapidului, George Copos, informează gsp.ro. În lumea fotbalului, cea mai vehiculată variantă pentru a prelua naţionala este cuplul Hagi-Iordănescu.

UPDATE 13.30. Conform Realitatea TV, Gheorghe Hagi va fi noul tehnician al echipei naţionale a României, după ce Răzvan Lucescu şi-a dat demisia, în această dimineaţă.

Fostul internaţional se întoarce astfel pe banca reprezentativei noastre, după 10 ani de pauză. Hagi a mai antrenat naţionala de seniori în 2001, dar a fost dat afară după ce a ratat calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2002.

Cel mai important rezultat în cele şase luni petrecute pe banca selecţionatei a fost o victorie în Ungaria, primul rezultat pozitiv al reprezentativei în ţara vecină.

Gheorghe Hagi va fi ajutat de Viorel Moldovan, care îi va fi secund, şi de Anghel Iordănescu, fostul antrenor urmînd să ocupe postul de director tehnic, susţine Realitatea TV.

Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu încearcă să-l convingă pe Răzvan să rămână

UPDATE 13:30 În acest moment Răzvan Lucescu discută pe marginea terenului cu Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu. Se pare că cei doi oficiali FRF încearcă să-l convingă să revină asupra deciziei de a părăsi echipa naţională. După ce a ascultat atent, Răzvan a început să gesticuleze uşor nervos, făcînd gesturi largi.

UPDATE, ora 13.15: Federaţia Română de Fotbal a anunţat pe site-ul oficial plecarea lui Răzvan Lucescu din postul de selecţioner al echipei naţionale.

Iată comunicatul complet publicat pe site-ul FRF:

"În cursul dimineţii zilei de azi, 4 iunie a.c., preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Mircea Sandu, a avut o întâlnire cu domnul Răzvan Lucescu, acesta din urmă informându-l pe şeful FRF că renunţă la funcţia de selecţioner, decizie care intră în vigoare imediat. astfel, se încheie un mandat care a început la 6 iunie 2009, cu un 1-0, în deplasare, contra Lituaniei, în preliminariile Cupei Mondiale FIFA 2010, ultimul joc, 3-0 cu Bosnia-Herţegovina, parafând un bilanţ de 21 de meciuri, dintre care 7 victorii, 7 egaluri şi 7 înfrângeri.

Aceasta înseamnă că echipa va fi condusă, la apropiatele meciuri amicale din America de Sud, contra Braziliei (Sao Paulo, 7 iunie a.c.) şi Paraguayului (11 iunie a.c.), de antrenorul principal al echipei naţionale de tineret Under 21, Emil Săndoi. Împreună cu Răzvan Lucescu, a părăsit staff-ul tehnic al naţionalei şi preparatorul fizic al acesteia, Diego Longo.

În ceea ce privește lotul care se va îmbarca diseară, la ora 18.15, de pe aeroportul Henri Coandă, în direcția Sao Paulo, via Frankfurt, acesta a suferit două modificări: Adrian Mutu a fost înlocuit de George Țucudean (FC Dinamo Bucureşti), în timp ce în locul lui Cristian Săpunaru a sosit Gabriel Matei (CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, transferat de la 1 iulie a.c. la FC Steaua Bucureşti).

În cadrul întâlnirii de azi, una care a consfințit o despărțire amiabilă, civilizată şi fără vreo urmă de conflict, preşedintele FRF i-a mulţumit lui Răzvan Lucescu pentru întreaga activitate depusă ca selecţioner. Acest fapt îl face public şi prin intermediul prezentului Comunicat, urându-i succes acolo unde va munci în continuare şi sperând ca viitorul selecţioner, împreună cu staff-ul său, să continue munca lui Răzvan Lucescu având aceleaşi rezultate cum a fost cel de aseară, contra Bosniei-Herţegovina."

UPDATE, ora 13.00: Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Emil Săndoi, a confirmat faptul că el va asigura interimatul pe banca primei reprezentative la meciurile amicale cu Brazilia şi Uruguay.

Răzvan Lucescu se află la Mogoşoaia la antrenamentul naţionalei!

UPDATE 12.50 Atmosfera la antrenamentul care se desfăşoară acum la Mogoşoaia este una relaxată. Jucătorii zîmbesc şi au poftă de mişcare. Răzvan este îmbrăcat lejer, cu haine de oraş şi discută cu Ştefan Iovan, în timp ce urmăreşte exerciţiile "5 contra 2" în care au fost "băgaţi" tricolorii. Mircea Sandu s-a retras la hotel.

Unul dintre jucătorii cu care Răzvan a discutat mai mult este Ianis Zicu. Cel care conduce anternamentul, efectiv, este Iovan. Răzvan se limitează să ofere din cînd în cînd indicaţii.

"Având în vedere faptul că, după ultimelee evenimente, sfaff-ul tehnic al echipei naţionale este descompletat, am fost cooptat de preşedintele FRF Mircea Sandu să fac însoţesc echipa în America de Sud. Eu doar dau o mână de ajutor. Probabil că persoanele care au făcut parte din echipa tehnică vor lua deciziile pentru a exista o continuitate", a spus Săndoi, referindu-se, în principal, la Ştefan Iovan, fostul "secund" al lui Răzvan Lucescu.

După meciul câştigat aseară cu 3-0 în faţa Bosniei, Lucescu a dat de înţeles că este scârbit de criticile îndreptate în ultimul an atât spre el cât şi spre jucători şi că nu va mai continua.

"Au fost oameni care au făcut presiune infernală la fiecare meci, jucători care au auzt continuu că sînt slabi şi n-au nici o şansă de calificare. Normal că n-a fost unitate", a spus Răzvan Lucescu. Victoria asupra Bosniei l-ar fi  tentat pe Lucescu să continue la naţională, dar în balanţă atârna promisiunea pe care le-a făcut-o şefilior giuleşteni.

Imediat după meci, el s-a întâlnit la un restaurant cu patronul Rapidului, George Copos, şi cu preşedintele clubului giuleştean, Dinu Gheorghe.
Lucrurile s-au pus la punct rapid, mai ales că Răzvan şi-a pregătit din timp terenul, îndrumând spre Rapid 3 jucători, Iulian Apostol, Cristian Oros şi Ciprian Deac. În plus, se pare că şi stelistul Romeo Surdu, jucător liber de contract. va veni la Rapid în această vară.

"Răzvan Lucescu e un mare rapidist, un caracter extraordinar. El e antrenorul naţionalei şi eu respect asta. Ne-am întâlnit doar să luăm masa împreună şi cu Mircea Lucescu, pe care îl îndrăgesc enorm" , a declarat Copos la ieşirea din restaurant, coform "prosport.ro".

Şeful FRF Mircea Sandu ştia de intenţiile lui Răzvan, astfel că, neavând un înlocuitor gata să preia rapid naţionala, a încercat să-l înduplece să meargă cu lotul în Brazilia. Întrucât Răzvan Lucescu a ales Rapid, cea mai la îndemână variantă a rămas Emil Săndoi, selecţionerul echipei de tineret, care va asigura interimatul pe banca primei reprezentative. El va fi ajutat de Ştefan Iovan, "secundul" lui Răzvan Lucescu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite