Răzvan Lucescu: "Am arătat exact ce înseamnă lipsa de experienţă în cupele europene"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Antrenorul Răzvan Lucescu a pus pe seama lipsei de experienţă în cupele europene înfrângerea înregistrată de Rapid, scor 1-3, în meciul cu Hapoel Tel Aviv, menţionând că s-au făcut greşeli mari în apărare şi că nu este mulţumit că jucătorii săi au încasat 9 goluri în ultimele trei partide.

"Am traversat cinci zile urâte, iar acum avem obligaţia să luptăm ca să depăşim acest momente. Aceste absenţe din ultimii ani din cupele europene au contat, s-a văzut că Rapid nu are experienţă în cupele europene, pentru că fiecare greşeală pe care am făcut-o a fost taxată. Am arătat exact ce înseamnă lipsa de experienţă şi momentele în care orice ai face, iese pe dos. În schimb, israelienii au avut eficienţă maximă, au înscris de fiecare dată când li s-a oferit ocazia. Este o seară neplăcută, dar care din fericire poate fi considerată o seară cu o înfrângere care nu contează", a declarat Răzvan Lucescu în conferinţa de presă de după meci.

Tehnicianul a precizat că le-a cerut jucătorilor săi să fie uniţi şi să treacă peste această perioadă mai puţin bună. "Am cerut jucătorilor, chiar şi acum după meci, să se strângă, să fie uniţi şi să treacă peste aceste momente. Avem o echipă cu mulţi jucători debutanţi în Liga Europa, iar la cele mai mici trepidaţii am căzut. Este adevărat că suntem sensibili, că ne simţim prea bine în Giuleşti, dar nu trebuie să căutăm alibiuri şi să punem înfrângerea pe seama faptului că am jucat pe Arena Naţională. Nu am subestimat adverarul astăzi, dar, din păcate, şansele noastre s-au jucat în dubla cu Legia Varşovia", a spus Lucescu.

Răzvan Lucescu s-a arătat nemulţumit de faptul că Rapid a încasat nouă goluri în ultimele trei meciuri. "S-au luat nouă goluri în ultimele trei meciuri. Este normal să nu fiu mulţumit de apărare. S-au făcut greşeli mari, dar cum a intrat unul a greşit, a intrat celălalt a greşit şi el şi tot aşa. Sunt momente împotriva cărora trebuie să luptăm, de aceea spun că este nevoie de o stare de sacrificiu pentru a le depăşi", a spus tehnicianul.

Referitor la faptul că jucătorii au fost huiduiţi de proprii suporteri, Lucescu a precizat: "Din păcate avem tendinţa să dramatizăm aceste lucruri, însă pe de o parte trebuie spus că Rapid are cea mai bună toamnă din 2006 încoace. Suporterii sunt exigenţi, este normal şi pot avea şi astfel de reacţii, dar trebuie să înţeleagă că avem nevoie de ei, trebuie să ne fie alături la următorul meci, pentru că numai împreună putem depăşi aceste momente".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite