VIDEO Război total între Morariu şi Obreja

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obreja a fost oprit de paznici să intre în clădirea COSR în timp ce Morariu îl desfiinţa. Preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român l-a identificat pe omologul său de la FRB drept „un distrugător al boxului românesc amator“.

Deşi disputa stârnită între Rudel Obreja şi Octavian Morariu atinge noi cote, deocamdată, nu se întrevede nicio soluţie în urma căreia boxerii români să poată participa în competiţiile internaţionale. Dead-line-ul fixat de Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) pentru FRB expiră mâine. Dacă până atunci Rudel Obreja nu demisionează şi nu este înlocuit de un nou preşedinte, atunci Federaţia noastră va fi dezafiliată. Având în vedere că, din cauza lipsei de timp, acest scenariu este inevitabil, urmările vor fi catastrofale pentru pugiliştii români. Ei vor rata Mondialele din septembrie de unde se obţin biletele pentru Jocurile Olimpice din 2012!

Din cauza acestei situaţii, Morariu l-a pus la zid pe şeful FRB, după ce, săptămâna trecută, Obreja îl catalogase pe Morariu drept o „slugă a celor de la AIBA".„Avertismentele adresate lui Rudel Obreja nu sunt de ieri sau de luna trecută, ele au fost făcute de mult timp. Acesta le-a ignorat cu bună ştiinţă, periclitând participarea la Jocurile Olimpice de la Londra a tinerilor boxeri", a afirmat preşedintele COSR. Într-o ultimă încercare de a-i salva pe pugiliştii români, Morariu a trimis o scrisoare către AIBA, semnată, printre alţii, şi de Francisc Vaştag şi Leonard Doroftei, prin care solicită amânarea dezafilierii, dacă Obreja renunţă la funcţie în ceasul al 12-lea!

Morariu a avertizat asupra consecinţelor grave pe care le-ar putea avea excluderea FR Box din cadrul AIBA. „Un proces de reafiliere durează între doi şi trei ani. Există riscul să se piardă spaţii, active şi generaţii care ar asigura viitorul boxului românesc. Noi vom face orice este posibil pentru a împiedica asta, dar singurii care pot rezolva problema sunt cei din lumea boxului", a explicat preşedintele COSR.

Obreja, interzis

Aflând că a convocat presa la sediul COSR, Rudel Obreja s-a prezentat, la rândul său, la noul sediu de lângă Arcul de Triumf, dar nu a fost lăsat să intre de către bodyguarzi! „Eu sunt preşedintele Federaţiei Române de Box şi vreau să intru. E sediul familiei sportului, nu al familiei lui Morariu. Asta e dovada că faceţi slugărnicie în faţa  AIBA", a strigat Obreja în plină stradă.

''Domnul Obreja s-a autosuspendat şi, la urma urmei, e conferinţa mea de presă şi invit pe cine vreau eu.''
Octavian Morariu preşedinte COSR

Obreja acuză

Preşedintele FR Box a venit cu o serie de acuze la adresa lui Morariu. „El pune la cale o conspiraţie cu preşedintele AIBA, Ching-Kuo Wu. Acesta este membru în Comitetul Internaţional Olimpic. Şi domnul Morariu are un pact cu domnul Wu pentru a primi votul lui şi a fi ales în CIO", a spus Obreja. Acesta l-a acuzat pe Morariu şi de corupţie: „Cine vinde pentru 100.000 de euro pe doi ani, unei bănci, imaginea sportivilor olimpici, ori e manager prost, ori şi-a băgat restul de bani în buzunar".

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite