Raţ vrea să-l depăşească pe Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raţ şi Şahtior s-au oprit anul trecut în sferturile de finală ale Ligii Campionilor
Raţ şi Şahtior s-au oprit anul trecut în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Fundaşul lui Şahtior îl va întrece pe fostul căpitan al naţionalei în topul românilor cu cele mai multe partide în grupele Champions League.

După ce a pierdut în meciul de debut al acestui sezon în grupele Ligii Campionilor (1-2 la Porto), Şahtior primeşte azi vizita ciprioţilor de la Apoel Nicosia. Anunţat titular în prima echipă a lui Mircea Lucescu, românul Răzvan Raţ (30 de ani) va bifa cu această ocazie meciul cu numărul 31 în grupele celei mai importante competiţii europene. În condiţii normale, adică dacă va fi ocolit de accidentări şi suspendări, fundaşul stânga al echipei naţionale ar urma să contorizeze după faza grupelor, indiferent dacă formaţia din Ucraina se va califica sau nu, 35 de partide.

Astfel, cel care a purtat banderola de căpitan la ultimul meci al tricolorilor, cu Franţa, îl va depăşi pe Gică Popescu în clasamentul românilor cu cele mai multe meciuri în grupele Ligii Campionilor. "Baciul" s-a oprit la borna 34 în ierarhia condusă de un alt fost căpitan al naţionalei, Cristi Chivu, care urma să joace aseară, cu Inter, al 41-lea său joc la acest nivel.

Visează la finala Ligii Campionilor

După ce, anul trecut, Şahtior s-a oprit în sferturile de finală, unde echipa lui Mircea Lucescu a fost eliminată de viitoarea câştigătoare Barcelona, acum, "minerii" au gânduri mari. „Vreau să joc finala Ligii Campionilor! Mereu m‑am gândit că trebuie să am ambiţii mari să pot realiza lucruri importante. Oricum, Şahtiorul a ajuns la un nivel încât îşi permite să joace de la egal la egal cu oricine", a spus Răzvan Raţ, care crede că e o diferenţă mare între Liga Campionilor şi Liga Europa .

„Una e să joci în Cupa

UEFA sau Liga Europa şi alta e în Liga Campionilor. În Ligă e spuma echipelor, pe când dincolo sunt doar cele mai bune formaţii de pe locurile doi, trei...", a afirmat fundaşul lui Şahtior.

"Şahtiorul a ajuns la un nivel încât îşi permite să joace de la egal la egal cu oricine în Liga Campionilor.''
Răzvan Raţ fundaş Şahtior

77 de selecţii la echipa naţională are Răzvan Raţ, cele mai multe dintre jucătorii convocaţi la ultimul meci al României.

Click pentru a mări

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite