Rapidul n-a depus armele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioniţă (dreapta) a spart gheaţa în acest retur
Ioniţă (dreapta) a spart gheaţa în acest retur

Eurogolul lui Ioniţă a dus Rapidul pe podium, însă Nae Manea spune că giuleştenii nu se gândesc la câştigarea campionatului. Contestat de toată lumea, Alexandru Ioniţă a arătat ce-i poate pielea la Alba Iulia.

Jucătorii bosniacului Blaz Sliskovici au rămas fără replică la execuţia puştiului din Giuleşti care a prins un şut senzaţional de la aproape 30 de metri, iar scorul s-a făcut 1-0 pentru rapidişti încă din minutul 3 al partidei.

Giuleştenii au tremurat însă serios pentru primul succes în deplasare după circa şase luni. Fernandes a plătit cu sânge, iar Iencsi,  Constantin şi Bornescu au dus muncă serioasă în defensivă pentru a păstra echipa în avantaj până la final.

Nae Manea a apreciat jocul elevilor săi, în condiţiile în care aceştia erau afectaţi de scandalul "Varga şi Bălan". „Aveam nevoie de această victorie, jucătorii veneau după acea veste care ne-a dărâmat. Moralul jucătorilor nu era foarte bun, dar îi felicit, au luptat exemplar".

Ce urmează pentru rapidişti? Nu câştigarea campionatului, ci Liga Europei. "Nu ne gândim la titlu, nu ne-am gândit niciodată. M-aţi auzit pe mine să zic ceva de titlu? Ca să iei titlul trebuie să ai un lot apropiat valoric, să nu se simtă când intră rezervele. Noi am făcut transferurile târziu, ne mulţumim cu un loc de Liga Europa. Ar fi o tragedie să rămânem pe dinafară încă un an", a concluzionat antrenorul giuleştenilor, Nicolae Manea.

0-1

Alba Iulia: Cernea - Olah, Kanyuka, De Sousa, N. Varga (I. Bălan 85) - Bucurică, Fl. Dan, Dâlbea, C. Cristea (Vitinha 70) - Bruno, Jovanovici.

Antrenor: Blaz Sliskovici

Rapid: Bornescu - Helder, R. Fernandes (M. Constantin 53), Iencsi, Ciz - Grigorie, Lazăr, Matici, Herea - Spadacio (Adr. Iordache 87), Ioniţă (Răduţă 66).

Antrenor: Nicolae Manea.

Gol: Ioniţă (3)

Stadion „Cetate": 5.000

Arbitru: Cristian Balaj

Telex

Fernandes a fost luat cu ambulanţa. Fundaşul rapidist a fost urcat în ambulanţă plin de sânge, după ce a încasat o lovitură din partea lui Jovanovici. Jucătorul şi-a revenit după 15 minute de îngrijiri medicale.

Varga şi Bălan, pe teren la Alba Iulia. Nu e vorba de jucătorii rapidişti al căror transfer a declanşat un scandal imens, ci de Norbert Varga de la Alba Iulia, care i-a luat locul lui Ionuţ Bălan.

Herea, suspendat. Mijlocaşul a primit al patrulea cartonaş galben din acest sezon şi nu va putea evolua în meciul de joi cu Astra Ploieşti. Herea a fost avertizat după ce a cerut un penalty, arbitrul Balaj considerând că a fost vorba de o simulare.

Bornescu: „Să fim pe locul 11". Portarul e nemulţumit de faptul că Rapid este implicat în tot felul de scandaluri: "Văd că deranjăm pe toată lumea când suntem pe podium. Mi-a plăcea să fim pe locul 11 să vedem atunci dacă îi mai interesează de punctele noastre", a spus Mircea Bornescu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite