Rapidul îşi face planuri de titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigorie (centru), felicitat  pentru golul doi al Rapidului
Grigorie (centru), felicitat pentru golul doi al Rapidului

Giuleştenii nu au abandonat cursa pentru locul 1.

Victoria cu CFR Cluj a impresionat pe toată lumea. „Parcă a jucat Barcelona cu o echipă de Divizia B", a comentat Gigi Becali succesul impresionant al Rapidului. George Copos a fost în al nouălea cer.

„Ăsta e farmecul Rapidului, ne bate acasă Ceahlăul, o echipă care e în afara geografiei, şi câştigăm cu 5-0 pe terenul lui CFR Cluj. În condiţiile în care am avut şi un penalty neacordat şi un gol valabil. Am fost furaţi şi tot am bătut!", a comentat patronul rapidist. „În acest an, ne dorim cel puţin un trofeu, Cupa României sau unul din primele trei locuri în campionat, ceea ce ar însemna tot un trofeu", a mai spus Copos.

Meciurile grele sunt acasă

„Aş fi ipocrit să spun că nu a fost un meci perfect din partea noastră. Totuşi, nu am obţinut decât trei puncte şi atâta tot. Nu vreau să vorbesc acum de campionat, noi suntem încă departe", a afirmat Lucescu junior. Rapidiştii nu au renunţat însă la câştigarea titlului.



Spre deosebire de CFR Cluj sau Steaua, giuleştenii sunt avantajaţi şi de program. În sensul în care echipele greu de bătut, gen Steaua, Oţelul sau Pandurii vor juca pe Giuleşti, în vreme ce „feroviarii" au deplasări mai uşoare, la Mioveni sau Sportul.

Calculul rapidiştilor este să obţină minimum 23 de puncte din cele 27 rămase în joc. Profitând apoi de pasul greşit al echipelor din faţă, rapidiştii îşi pot trece în cont al patrulea titlu de campioană.

Ciprian deac, aplaudat de clujeni

Ciprian Deac e conştient că echipa sa are şanse la titlu. „Trebuie să o luăm meci cu meci şi să vedem la final unde suntem", a afirmat cel care a marcat ultimul gol în meciul cu CFR Cluj, fosta sa echipă.

„CFR mi-a dat totul, aici am învăţat să câştig trofee şi aici am câştigat o pâine, dar mă bucur că am cîştigat acest meci foarte important. Ne-a ieşit tot, toate schemele de joc, toate traseele. Aş fi fost nebun dacă spuneam că vom bate cu 5-0. Avem un campionat nebun, încă e posibil orice", a mai spus fotbalistul rapidist.

În semn de respect faţă de CFR, Deac nu s-a bucurat după ce a marcat golul cinci şi a fost aplaudat de o parte a suporterilor clujeni.

Victorie pentru Bozovici

Veste dureroasă pentru Vladimir Bozovici înaintea partidei, fundaşul muntenegrean aflând de decesul mamei sale. Cu toate acestea, „Bozo" a ţinut cu tot dinadinsul să joace, iar înaintea meciului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria mamei sale. „Am tot respectul pentru Bozovici. Nu ştiu câţi ar fi fost capabili de un asemenea sacrificiu. Cu toţii am fost alături de el. Acesta e spiritul nostru, pe asta ne bazăm", a afirmat Lucescu. După marcarea primului gol, chiar din centrarea fundaşului stânga, Herea s-a dus spre banca de rezerve, unde era pregătit un tricou cu mesajul „Pentru Bozo".

Paszkany e noul antrenor din Gruia

0-5 cu Rapid a însemnat primul eşec al clujenilor de la reluarea campionatului, dar şi picătura care a umplut paharul pentru Arpad Paszkany. Patronul din Gruia a luat foc văzând jocul fotbaliştilor pregătiţi de Jorge Costa. Şi parcă a anticipat evoluţia slabă a clujenilor, pentru că, înaintea meciului, a ţinut neapărat să participe la ultimul antrenament şi la şedinţa tehnică.

„Am asistat la discuţia dintre Jorge Costa şi jucători. Una se predă şi alta se joacă", a explicat Paszkany, extrem de supărat. „Am pierdut într-un mod absolut ruşinos, este un duş rece din care jucătorii trebuie să înţeleagă ceva. Suntem la mâna acestor jucători. De când suntem în prima ligă nu am pierdut niciodată la un asemenea scor, nici măcar în Liga Campionilor, cu echipe mult mai valoroase", a „tunat" finanţatorul de la CFR. 

Paszkany a ţinut să-l asigure pe tehnicianul portughez Jorge Costa că nu-l va da afară în urma acestui eşec usturător, însă, neoficial, i se încălzeşte scaunul lui Ioan Andone. „Nu se pune problema de demitere. Nu este momentul pentru sancţiuni, cea mai mare sancţiune este scorul de pe tabelă, jena pe care o resimt jucătorii. N-am avut nici măcar o jumătate de ocazie de gol lucrată, aşa nu poţi să ai pretenţii la titlu. Problema e în capul jucătorilor".

După meci, patronul, preşedintele Iuliu Mureşan, dar şi alţi oameni din conducerea clubului, s-au retras pentru o discuţie care a durat mai bine de o oră. „Nu pot suporta asemenea umilinţe. Nu m-am implicat la echipă, dar nu se mai poate... Voi schimba lucrurile", ar spus patronul.

Paszkany vrea să asiste la cât mai multe şedinţe de pregătire şi să fie consultat în alcăturiea echipei. „Până acum nu m-am băgat la echipă, pentru că nu am asistat la antrenamente şi n-am ştiut cum se pregătesc jucătorii. Dacă merg la antrenamente, pot să-mi dau cu părerea despre folosirea unui jucător sau nu", este opinia lui Arpad Paszkany.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite