Rapidul a ajuns cu întârziere în sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rapidistlul Roman (în alb) a fost blocat mai mereu de căpitanul Astrei, Rohat
Rapidistlul Roman (în alb) a fost blocat mai mereu de căpitanul Astrei, Rohat

Giuleştenii s-au chinuit 90 de minute cu Astra, la Ploieşti, în optimile Cupei României, salvarea vişiniilor venind de la Frunză, care a marcat o „dublă“ în prelungiri. Rapidiştii au trecut cu 2-0 de Astra, dar vor avea viaţă grea în Cupă, în sferturi urmând să întâlnească pe Steaua, Dinamo sau CFR Cluj.

Dinu Gheorghe şi Şumudică încearcă să readucă în Giuleşti preţiosul trofeu care le-ar asigura rapidiştilor drumul cel mai scurt spre Europa. Iar aseară, giuleştenii au reuşit să treacă de Astra, după ce au învins cu 2-0. Totuşi, cu multe emoţii şi abia în prelungiri.
Rapid şi-a lăsat omul de gol pe bancă, Cassio Vargas, şi a tremurat în prima repriză, nu de frigul ploieştean, ci din lipsă de ocazii. După pauză, acelaşi film plictisitor. Rapid a dominat jocul, dar la capitolul ocazii a suferit clar. Vizibil afectat de ineficienţa oamenilor din atac, Şumudică l-a introdus pe mult aşteptatul Cassio. Brazilianul a intrat însă şi el în ritmul şters al echipei, giuleştenii consemnând doar două ocazii în cel de-al doilea mitan! Prima prin Sorin Frunză, care l-a întins pe Miron cu un şut la colţul lung, dar portarul a fost pe fază.

Cassio a ratat în ultimul minut

În rest? Mai agitaţi ca jucătorii în teren au fost la oficială Copos şi Dinu Vamă, nedumeriţi de jocul slab al echipei, dar şi de ratarea incredibilă a lui Cassio din ultima secundă a timpului regulamentar! Faţă în faţă cu Miron, brazilianul a trimis cu capul exact în braţele portarului.

Au urmat prelungirile, iar Rapid, cu orgoliul rănit după 90 de minute de chin, a început tare. Herea a trimis un şut de la distanţă, iar portarul gazdelor a respins în picioarele lui Frunză, care a adus golul salvator. Acelaşi Frunză a marcat pentru 2-0, iar giuleştenii au reuşit să se impună în faţa unui adversar care nu a avut nici măcar un şut pe spaţiul porţii lui Bornescu. În sferturi, însă, lucrurile vor sta altfel, pentru că rapidiştii vor da de un adversar mult mai tare, Steaua, Dinamo sau CFR.

0 - 2

Astra: Miron - Crăciun, Rohat (Oprsal 53), Goian, Florea - V. Dinu (Fatai 46), Florea, Ben Teekloh, Paulinho - Tigoianu, Lukacs (Mihalcea 94).
Antrenor: Tibor Selymeş.

Rapid: Bornescu - Rui Duarte, M. Antonio, M. Constantin, Bozovici - Roman (Cassio 57), Lazăr, Spadacio, Frunză - Sburlea (Grigorie 67), Herea (N. Grigore 98).
Antrenor: Marius Şumudică.
Goluri: Frunză 92, 110
Stadionul „Astra": 4.000
Arbitru: Radu Petrescu

Telex

- Bute, spectator de lux. Campionul mondial la box a urmărit partida Petrolul - Rapid alături de patronul gazdelor, Ioan Niculae.
- Bornescu titular, Cesinha acasă.  Şumudică l-a preferat aseară pe Bornescu în poarta Rapidului, dar în campionat, cu Pandurii, titular va fi tot Coman. Antrenorul Rapidului l-a pedepsit pe Cesinha pentru evoluţia cu Sportul şi nu l-a inclus în lot.
- Incidente între fani. Este cunoscută rivalitatea dintre ploieşteni şi rapidişti, iar meciul a fost unul cu scântei şi arestări încă dinaintea disputei. În urma incidentului, fani din ambele tabere au fost reţinuţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite