Rapidiştii le-au predat „studenţilor“ o lecţie de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcos Antonio (dreapta)  a deschis drumul Rapidului  spre victorie
Marcos Antonio (dreapta) a deschis drumul Rapidului spre victorie

Giuleştenii au jucat bine o repriză, însă nici n-a fost nevoie de mai mult în faţa unei formaţii ce pare a fi o candidată serioasă la retrogradare. Sportul şi-a pus toate speranţele în Varga şi Bălan, dar aceştia sunt departe de forma de anul trecut.

Înainte să-şi facă griji din cauza adversarului, Şumudică s-a temut de ora disputării meciului cu Sportul, una mai potrivită pentru un derby de „B" decât unul de Liga I. Iar tehnicianul giuleştenilor a avut dreptate! Pe teren, jucătorii săi au părut adormiţi în prima parte a
întâlnirii.

Urletele lui Şumi la Cesinha, Roman şi Sburlea, oameni care l-au scos din minţi, s-au auzit până în tribună. Cu Herea lăsat pe bancă, jocul alb-vişiniilor a fost unul lipsit de fantezie, mai ales că nici celălalt jucător de creaţie, Spadacio, n-a rupt gura târgului. În aceste condiţii, cele mai mari ocazii ale primei reprize i-au aparţinut lui Cesinha. În minutul 25, singur cu portarul „studenţilor", brazilianul a ratat finalizarea, iar în minutul 42 lovitura sa de cap a lovit bara.

Gol anulat Sportului

Între cele două momente s-a strecurat o fază care ar fi putut schimba cursul întâlnirii. Varga, cel mai fluierat jucător de pe teren, a pătruns în centru şi l-a găsit perfect pe Curelea la 12 metri. Acesta l-a păcălit pe Coman şi a înscris, însă centralul a anulat golul pe motiv de ofsaid.

Herea, cerut de galerie

Schimbările venite după pauză au adus un suflu nou giuleştenilor. Aproape imediat, Marcos Antonio a deschis scorul după o centrare perfectă venită de la Spadacio. Şumudică l-a preferat pe favoritul lui Dinu Gheorghe, Sabrin Sburlea, în locul lui Ovidiu Herea în ofensivă.

Totuşi, atacantul venit de la Braşov i-a scos din sărite pe fani după ratările sale, iar în minutul 60 a fost înlocuit de Ovidiu Herea, aplaudat la scenă deschisă. În minutul 81, Spadacio a scăpat pe partea dreaptă, a centrat în careu, iar Raţiu a respins cu mâna. Penalty-ul a fost executat de Herea, care a dus scorul la 2-0, ajungând pe locul doi în clasamentul golgheterul, cu şapte reuşite, la fel ca Zicu.

Deşi pe bancă Viorel Moldovan a răguşit, urletele sale nu i-au mobilizat pe „studenţi". Replica gazdelor a fost una timidă şi a venit pe final, atunci când Bălan a reluat spectaculos, din foarfecă, de la 16 metri. Sportul rămâne o candidată serioasă la retrogradare, în timp ce Rapid a demonstrat că poate învinge şi în deplasare, nu doar în Giuleşti.

"Nu am mai jucat niciodată la ora 3. Poate din această cauză nu am putut evolua aşa cum mi-aş fi dorit."
Marius Şumudică
antrenor Rapid

Sportul Studenţesc  0

Niculescu - Farmache, Patriche, Raţiu, Maxim - Ferfelea, Irimia, B. Pătraşcu (Chihaia 63), Varga - T. Bălan (Postolache 75), Curelea. Antrenor: Viorel Moldovan.

Rapid  2

Coman - Rui Duarte, M. Antonio, M. Constantin, Bozovici - Roman (N. Grigore 65), C. Lazăr, Spadacio, Cesinha (Frunză 46) - Sburlea (Herea 61), Cassio. Antrenor: Marius Şumudică.

Goluri: M. Antonio 47, Herea 82 (pen.)

Stadion „Sportul": 10.000

Arbitru: Robert Dumitru

Copos către jucători: „Banii, după Steaua!"

George Copos a găsit o nouă metodă de a amâna plăţile   Foto: Petrică Tănase



Elevii lui Şumudică au prins curaj după Sportul - Rapid, 0-2. Rămaşi în urmă cu primirea salariilor, la unii chiar şi cu două, trei luni, giuleştenii au pus ei, de această dată, presiune pe patronul echipei. Rapidiştii au scandat în vestiar, atât de tare încât să audă şi Copos în parcare, că e timpul să-şi primească şi ei drepturile financiare. „Să vină banii, să vină banii la băieţi!", a fost versul preferat al lui Lazăr şi compania. Grăbit spre maşină, să plece de la stadion, Copos a auzit doleanţa jucătorilor.

„Banii vor veni după meciul cu Steaua" a fost răspunsul finanţatorului giuleştean, care a ales să pună astfel presiune pe echipă pentru partida cu roş-albaştrii. Derby-ul Rapid - Steaua se dispută în weekend-ul din 6 noiembrie.

Subiectul restanţelor financiare a fost clarificat de preşedintele Dinu Gheorghe. „Săptămâna viitoare vom face nişte plăţi, dar nu putem fi cu banii la zi. Nu suntem nici mai bine, nici mai rău decât alţii. Dacă nu aducem banii, terminăm pe 7 sau pe 8. Altfel, va fi şi la Rapid un nou caz Urziceni", a spus „Vamă".

„Suntem aproape de primul loc, putem face o figură frumoasă, dar suntem departe de Liga Campionilor. Ne vedem de treabă în continuare. Ar fi păcat ca atmosfera să se strice din cauza problemelor financiare", a comentat Costin Lazăr. „Sperăm ca banii să vină după meciul cu Sportul, nu după cel cu Steaua", a afirmat şi portarul Dani Coman.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele Dinu Gheorghe a ameninţat cu demisia, tocmai din cauza restanţelor existente către jucători. Atunci, speriat că sezonul va fi compromis, Copos s-a împrumutat de la o bancă pentru a achita datoriile către fotbalişti.

Scandal pe seama arbitrajului

Patronul formaţiei din Regie a acuzat în termeni duri arbitrajul de la meciul cu Rapid. El a susţinut că brigada care a condus meciul a fluierat numai într-o singură direcţie.

Cea mai controversată fază a partidei s-a petrecut în minutul 32, la scorul de 0-0, când „studenţii" au înscris prin Curelea, însă reuşita a fost anulată pe motiv de ofsaid. Reluările TV au arătat că decizia a fost la limita regulamentului.

Giuleştenii sunt mulţumiţi

„Rapid are relaţii la Comisia Centrală a Arbitrilor. Nu întâmplător, tuşierul Sebastian Gheorghe, cel care a semnalizat ofsaid la golul marcat de Curelea, este fiul vicepreşedintelui CCA. S-a arbitrat doar într-o singură direcţie. De asta suntem unde suntem. Sportul nu mai are unde să cadă pentru că e ultima în clasament, dar fotbalul românesc mai poate să se scufunde", a tunat Vasile Şiman.

Rapidiştii l-au contrazis însă pe patronul Sportului. „Arbitrajul a fost foarte bun. La faza golului lui Curelea tuşierul a fost bine plasat. S-a văzut că a fost un ofsaid clar", a spus preşedintele giuleştenilor, Dinu Gheorghe.

George Copos a găsit o nouă metodă de a amâna plăţile
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite