Rapid şi Steaua au bătut pasul pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roman (stânga) și Tănase s-au zbătut mult, însă nu s-au lipit la gol
Roman (stânga) și Tănase s-au zbătut mult, însă nu s-au lipit la gol

Giuleştenii şi roş-albaştrii au terminat la egalitate un meci în care echipele s-au jucat cu ocaziile. Steliştii au lovit de două ori bara și sunt acum la 10 puncte de lider. Fotbalul românesc are nevoie de fani pătimaşi precum cei ai lui Rapid. Suporteri care să umple stadionul cu o oră înainte de meci şi să-şi rupă plămânii într-un cor asurzitor.

Din păcate, în ţară, războaiele durează doar până la primul fluier al arbitrului şi se reiau abia după ce fotbaliştii se-ndreaptă spre cabine la final. Iar fanii nu pot fi aduşi la stadion prin declaraţii. Primul episod al dublei Rapid - Steaua a început de parcă joi s-ar fi jucat returul acestei partide şi nu un duel în altă competiţie. Precaut, Şumudică i-a lăsat pe Cesinha şi Herea pe banca de rezerve, preferând să blindeze mijlocul cu muncitorii Lazăr sau Grigore. Antrenorul giuleştenilor a uitat însă că mijlocul Stelei este mai şubred decât peluza rapidistă închisă de ceva vreme. Ricardo şi Tănase i‑au pus de două ori pe contraatac pe „feroviari", însă singurele ocazii ale primei reprize au plecat de pe loc. Spadacio a bătut peste o lovitură liberă de la 18 metri, iar Marcos Antonio s-a înălţat la un corner doar pentru a trimite în braţele lui Tătăruşanu.

Tănase şi Surdu au ţintit barele

Căscatul tribunelor a fost semnalul că tehnicienii trebuie să mute ofensiv. Lăcătuş l-a aruncat pe Kapetanos în locul accidentatului Syekely, care a resimţit o lovitură la piciorul drept, iar Şumi şi-a scos căpitanul Lazăr, pentru a-i face loc fanteziei lui Herea. Iar schimbările au avut efectul unei injecţii cu adrenalină pentru fotbalişti...

Întâi, Candido l-a încercat pe Tătăruşanu cu un şut de la distanţă (48), iar apoi Tănase şi-a amintit de vremurile în care era asemănat cu Mutu, a intrat în centru şi a tras cu sete în bara laterală (55). Surdu l-a imitat 10 minute mai târziu, când a nimerit doar transversala din poziţie ideală. Cu toată osteneala dată de jucători pentru a evita un egal numai bun pentru rivali şi ocaziile ratate de Roman, Spadacio, Sburlea sau Martinovici, prima parte a confruntării s-a terminat egal, iar cele două trupe sunt nevoite să aştepte duelul din Cupa României pentru a tranşa într-o direcţie clinciul istoric.

"Am avut mult ghinion. Chiar am strigat «Gol!» la bara lui Surdu, m-am gândit că nu poate rata. Nu am de ce să mă supăr pe el, şi-a dat viaţa pe teren. Doar Ricardo m-a dezamăgit, a fost lent."
Gigi Becali patron Steaua

"Mi-a fost puţin teamă şi am vrut să joc închis, abia în repriza a doua am evoluat ofensiv. E un rezultat just. Eu mă gândesc deja la meciul de duminică, asta nu înseamnă că meciul din Cupă nu are miză."
Marius Şumudică antrenor Rapid

0 - 0

Rapid: Bornescu - C. Costa, M. Constantin, M. Antonio, Bozovici - Lazăr (Herea 46), Grigore - M. Roman, Spadacio, Frunză (Cesinha 80)- Cassio (Sburlea 62). Antrenor: Marius Şumudică

Steaua: Tătăruşanu - Martinovic, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Bicfalvi, Ricardo - Szekely (Kapetanos 43), Stancu, Tănase (Brandan 68) - Surdu. Antrenor: Marius Lăcătuş
Arbitru: Cristian Balaj
Stadion „Valentin Stănescu": 12.000

Telex

- Scandări şi bannere pentru Păunescu. Fanii giuleşteni nu l-au uitat pe cel care le-a compus imnul. „Acum spre altă lume când porţile ţi se deschid, rămâne pe vecie un imn pentru Rapid", a fost un banner al fanilor pentru poetul Adrian Păunescu, trecut în nefiinţă.
- Steliştii nu au mai venit la meci! Fanii din Ghencea au cerut suplimentarea biletelor, dar Dinu Gheorghe i-a împărţit la două sectoare, 410 la tribuna I şi 250 la tribuna a II-a, lucru nepersmis de lege. „Cei 250 ar fi fost evacuaţi şi astfel am decis să nu mai venim", a spus unul dintre liderii galeriei, Gheorghe Mustaţă. "Nu mai calcă niciun pricior de «cra-cra» în Ghencea", a atacat Becali.
- Jean Valvis a revenit pe Giuleşti! Printre spectatori s-a numărat şi fostul sponsor al Rapidului, Jean Valvis, care nu a mai venit în Grant de mai bine de un an, supărat fiind pe Copos că nu i-a vândut Rapidul.
- Copos nu a mai avut loc. Cum interesul pentru meci a fost unul maxim, la sectorul VIP nu se mai afla niciun scaun disponibil în momentul în care patronul de la Rapid a ajuns în Giuleşti, iar acesta a intenţionat să vadă meciul în picioare. Dinu Gheorghe i-a găsit imediat
un loc lângă el.
- Şumi a renunţat la căpitan! Nemulţumit de randamentul lui Costin Lazăr, care resimţea şi probleme medicale, antrenorul Rapidului a decis să-l schimbe pe mijlocaş la pauză, în locul lui fiind introdus Herea.
- Szekely a părăsit terenul în lacrimi! Mijlocaşul Stelei a fost schimbat în minutul 43 de Lăcătuş cu grecul Kapetanos, după ce a primit o minge în figura din partea lui Bozovici. Szekely a părăsit terenul în lacrimi, fiind consolat de muntenegrean.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite