Rapid şi-a dat cu stângul în dreptul la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioniţă (nr. 11) a fost invizibil la Iaşi, unde Rapid a pierdut după 26 de ani
Ioniţă (nr. 11) a fost invizibil la Iaşi, unde Rapid a pierdut după 26 de ani

Giuleştenii au plecat spre cel de-al patrulea titlu din istorie în stilul lor caracteristic: cu o înfrângere. Cu Nae Manea în tribună, „grădiniţa“ lui Copos a rămas la „grupa mică“. Golurile moldovenilor au fost marcate de un fost rapidist şi de un ex-dinamovist. Răduţă a redus din diferenţă pentru bucureşteni, dar oaspeţii s-au trezit prea târziu.

„Ce începe prost se termină şi mai prost". Un vechi proverb sarcastic sau una dintre legile lui Murphy. Oricum ar fi, e una dintre maximele care i se aplică perfect Rapidului.

Când majoritatea lăuda echipa din Giuleşti, când Copos a reuşit să vândă un jucător de 20 de ani, pe Ioniţă, la o echipă mai de Doamne-ajută, FC Köln, „grădiniţa" antrenată de Nae Manea s-a împiedicat unde trebuia să câştige.

Au văzut Negru în faţa ochilor

Asta dacă declaraţiile cum că „preşcolarii" vor să ia titlul sunt pe bune. Dacă nu, alb-vişiniii sunt în grafic. La Iaşi, în patria lui Ştefan cel Mare, voievodul, nu mascota gazdelor, rapidiştii au cedat destul de repede la luptă.

Iaşiul lui Grigoraş a preluat iniţiativa încă din start, şi-a creat ocazii la poarta lui Bornescu, în timp ce singura speranţă ofensivă a oaspeţilor, „neamţul" Ioniţă, a fost de negăsit pe teren. Şi ca amarul să fie desăvârşit, Rapidul a primit gol de la un om care a ajutat-o la cel mai bun parcurs european din istorie, Vali Negru.

Giuleştenii nici nu au avut timp să se dezmeticească, pentru că moldovenii i-au mai lovit o dată în moalele capului. Prin ex-dinamovistul Păun.

Cu Nae Manea, afectat de un deces în familie, doar în tribună, oaspeţii au marcat un gol mai mult de ruşinea fanilor, prin Răduţă. Cam atât cu speranţele rapidiştilor la titlu.

"Am început foarte prost returul. La cum am jucat, nu puteam câştiga niciodată. Ieşenii au meritat pe deplin victoria."
George Copos
finanţator Rapid

2-1

Poli Iaşi: Pleşca - Străuţ, Mihajlov, Straton, Costache - Negru (Buhuş 77), Onicaş, An. Ionescu (Bârlădeanu 69) - Bujor, V. Badea, Păun (Cuciula 87).

Antrenor:  Petre Grigoraş

Rapid: Bornescu - Helder, Fernandes, Constantin (Iencsi 54), Bozovici - Lazăr, Matici (Răduţă 63) - Cesinha (Herea 55), Spadacio, Iordache - Ioniţă.

Antrenor: Nicolae Manea

Goluri: V. Negru 53, Păun 58 / Răduţă 78

Stadion: „Emil Alexandrescu": 7.000

Arbitru: Ovidiu Haţegan

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite