Rapid low-cost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în vară au transferat opt jucători, dintre care unii au venit liberi şi alţii sub formă de împrumut, acum giuleştenii vor să meargă pe aceeaşi linie.

La Rapid, Moşul n-a adus niciun jucător nou de Sărbători, însă e posibil s-o facă după. Răzvan Lucescu şi Constantin Zotta au definitivat lista fotbaliştilor cu care vor încerca să întărească echipa pentru un retur la finalul căruia în Giuleşti se aşteaptă titlul.

În capul listei a fost pus un jucător ciudat, dar cu o mare experienţă şi deloc străin de culorile alb-vişinii. E vorba de Tiberiu Ghioane. Mijlocaşul central în vârstă de 30 de ani n-a mai jucat fotbal din luna mai a anului trecut, când s-a despărţit oficial de Dinamo Kiev. Ghioane a anunţat atunci că vrea să ia o pauză şi că nu ştie dacă va mai reveni în fotbal! Totuşi, acum, Ghioane vrea să se reapuce de treabă. Rapidul lui Răzvan Lucescu i-a propus să se ajute reciproc. Dacă va accepta, Ghioane va reveni în Giuleşti după zece ani petrecuţi la Kiev. Cum e liber de contract, în cazul lui nu ar mai rămâne de negociat decât salariul şi prima de instalare.

Maftei sau Ozeia, pentru apărare

După greşelile comise de Cristi Oros şi de Ovidiu Burcă şi având în vedere instabilitatea situaţiei lui Rui Duarte, rapidiştii vor să-şi întărească şi compartimentul defensiv. Ţintele lor sunt fostul căpitan, Vasile Maftei (30 de ani), intrat în dizgraţie la CFR Cluj, dar şi brazilianul Maciel Ozeia (29 de ani). Ultimul a fost adus la Vaslui de Constantin Zotta, pe când acesta era angajatul lui Adrian Porumboiu. Totuşi, Ozeia e o variantă de rezervă, în cazul în care aducerea lui Maftei nu s-ar realiza. Ambii jucători pot evolua atât ca fundaş central, cât şi ca fundaş dreapta, şi ar urma să vină gratis, după ce şi-ar rezilia contractele în vigoare.

Spadacio vrea 20.000 de euro lunar

Brazilianul de 31 de ani a părăsit deja PAOK Salonic, unde n-a confirmat sub comanda lui Bölöni. Impresarul său a dezvăluit că Spadacio e dorit în Liga I, iar surse din cadrul clubului spun că Zotta a luat deja legătura cu fostul căpitan al giuleştenilor. Spadacio a plecat în primăvara anului trecut de la Rapid, după o problemă cu fostul preşedinte, Dinu Gheorghe. Ceea ce îngreunează o eventuală revenire a mijlocaşului ţine de salariul cerut de el. Spadacio solicită 20.000 de euro pe lună, sumă cu care Copos nu e de acord.

"Avem ţinte clare în acest început de an. Avem o listă cu opt nume din care vom transfera doi. Noi nu anunţăm transferuri, care în final nu se realizează, cum face Gigi Becali Machiavelli.''
George Copos patron Rapid

Excepţiile se numesc Goga, Curelea şi Varga

Giuleştenii caută, în principiu, jucători liberi de contract, însă au în vizor şi trei nume pentru achiziţionarea cărora ar fi nevoie de achitarea sumei de transfer. E vorba de „studenţii" Costin Curelea şi Dacian Varga şi de timişoreanul Dorin Goga. E exclus să ajungă toţi la Rapid în această iarnă, însă, deocamdată, se poartă tratative pentru toţi trei. La Curelea şi Varga, problema e că patronul Sportului, Vasile Şiman, ţine la preţ. La Goga, salariul de 300.000 de euro pretins de jucător blochează trecerea sa la Rapid.  

De cine vrea Rapid să scape

Nume                      Post           Vârstă (ani)        Salariu (euro)
Cassio Vargas          Atacant              28                    220.000
Roosevelt Ezequias           Fundaş              30                    150.000
Iulian Apostol           Mijlocaş              31                    140.000
Sabrin Sburlea           Atacant               22                   120.000
Ovidiu Burcă            Fundaş              31                    120.000
*Plecările acestor jucători s-ar realiza doar în cazul achiziţionării ţintelor de mai sus

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite