Rapid a umilit-o pe Legia în 1971, 4-0. Tomaszewski: "Nu-mi amintiţi de acel meci"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta este bannerul afişat de fanii polonezi, care poate fi „taxat“ drastic de UEFA
Acesta este bannerul afişat de fanii polonezi, care poate fi „taxat“ drastic de UEFA

Rapid - Legia Varşovia, de săptămâna viitoare, este practic o reeditare a dublei din Cupa UEFA, ediţia 1971-1972.

Atunci, Rapid şi Legia s-au bătut pentru accederea în turul doi, iar românii au mers mai departe după ce au câştigat la Bucureşti cu 4-0 şi au pierdut la Varşovia cu 2-0. Pe 19 octombrie 1971, pe locul unde acum stă noua Arenă Naţională, trupa lui Bazil Marian i-a desfiinţat pe leşi. După doar 30 de minute de joc, scorul era 3-0 pentru Rapid, datorită golurilor înscrie de Daniel Ene în minutele 21 şi 29 şi Sandu Neagu, în minutul 30. La final a fost 4-0 pentru că Sandu Neagu a mai înscris o dată în minutul 72 şi Rapid s-a calificat în turul doi, unde a fost eliminată de Tottenham Hotspur. Înainte de a o elimina pe Legia Varşovia, Rapid a trecut de italienii de la Napoli.

Jan Tomaszewski: "Nu-mi amintiţi de acel meci!"
Cu nici o săptămână rămasă până la confruntarea dintre Rapid şi Legia, din Europa League, portarul de atunci al polonezilor, Jan Tomaszewski, a vorbit pentru site-ul UEFA despre coşmarul trăit cu 40 de ani în urmă. "Vă rog să nu-mi amintiţi de acel meci. Am luat trei goluri uşoare în prima jumătate de oră şi antrenorul m-a schimbat în minutul 32. A fost un adevărat coşmar", spune Jan Tomaszewski despre umilinţa suferită pe "23 August".

Tomaszewski a devenit ulterior o legendă în Polonia, fiind declarat cel mai bun portar al Campionatului Mondial găzduit de Germania de Vest în 1974.

Dacă şi joi tabela va arăta o victorie a giuleştenilor, acest lucru ar însemna un mare pas pentru accederea în primăvara europeană. Rapid şi Legia sunt principalele candidate pentru locul secund în grupa C, fiind şi la egalitate de puncte.

Echipa Rapidului de atunci:

Rică Răducanu - Ion Pop, Sandu Boc, Culae Lupescu, Gh. Codrea, C. Dinu, Ion Dumitru, Năsturescu, D. Ene, Sandu Neagu, Angelescu ('30 Codreanu)
Antrenor: Bazil Marian

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite