Rapid a rupt „steagul“ în drum spre locul 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giuleştenii au trecut, fără probleme, de FC Braşov, scor 1-0, iar Marian Rada şi-a încheiat interimatul neînvins, el urmând să fie doar secund din sezonul viitor. Tehnicianul de 51 de ani a readus echipa în cupele europene după o pauză de trei ani şi a obţinut o clasare pe locul 4 în Liga I, lăsând în urmă Steaua şi Dinamo.

Deşi erau matematic calificaţi în Liga Europa încă de runda trecută, giuleştenii au jucat cu FC Braşov pentru un loc mai bun în clasament. Poziţia a patra le asigură doar două tururi preliminare până în faza grupelor a competiţiei, dar şi mai mulţi bani din drepturile de televizare. Mai mult, Rada a reuşit să fie singurul antrenor din campionat care părăseşte o echipă fără să piardă vreun meci!

Sburlea şi-a bătut fosta echipă

Din cinci partide are o remiză, 1-1, cu Târgu-Mureş şi patru victorii, una chiar pe stadionul rivalei din Ghencea, cu Steaua. Ieri, golul bucureştenilor a fost marcat de Sburlea, un fost jucător al Braşovului în debutul partidei. Atacantul a reuşit să revină cu bine în tricoul Rapidului, meciul de aseară fiind primul pentru el după o lungă perioadă de absenţă din cauza unei accidentări. Şi după pauză giuleştenii au continuat asaltul spre poarta braşovenilor, dar Herea, Sburlea şi Frunză nu au avut inspiraţie la finalizare. Giuleştenii s-au impus, iar la final au sărbătorit revenirea în cupele europene.

"Prietenul adevărat de la Dinamo (n.r. - Nicolae Badea) la nevoie se cunoaşte. Ăsta e Rapidul, am jucat ca la carte. ''
George Copos  patron Rapid

Rapid: Bornescu - Duarte, Vidanov, Glauber, Bozovici - Grigore, Lazăr - Grigorie, Herea (Olberdam 65), Frunză - Sburlea
(Cassio 83). Antrenor: Marian Rada
FC Braşov: Marc - I. Voicu, Majernik, Martinovici, Cr. Ionescu - Toloza - Chipciu, Ilyeş, Viveiros (Cardoso 25), Teixeira - M. Cristescu. Antrenor: Antonio Conceicao
Gol: Sburlea 7
Stadion „Giuleşti": 4.000
Arbitru: Paul Unimătan

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite