Rapid a luat lumină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcos Antonio a greşit în meciul cu olandezii
Marcos Antonio a greşit în meciul cu olandezii

Giuleştenii au câştigat la Tel Aviv cu 1-0 un meci în care portarul Dani Coman a avut o prestaţie admirabilă. Herea a marcat singurul gol al partidei din Israel, însă portarul Rapidului a luat titlul de omul meciului.

Cinci ani au aşteaptat rapidiştii să simtă din nou parfumul meciurilor europene. Iar prima partidă a giuleştenilor în Liga Europa a avut o doză însemnată de suspans. „Vişiniii" au avut momente când au controlat jocul, la fel cum de multe ori s-au trezit împinşi în careul mic. Giuleştenii au fost mai buni la început de reprize, când Cassio (minutul 5) a fost faultat în careu, fără ca arbitrul să reacţioneze, iar Herea (55) a pus capul la o centrare perfectă a lui Rui Duarte, marcând unicul gol al meciului. Nici Pancu (59) nu s-a lăsat mai prejos, trimiţând un lob de mare efect, respins cu greu de Edel. Israelienii n-au dormit în tot acest timp, iar vârful Tamuz l-a făcut mare pe Coman. Portarul a scos un „cap" al atacantului din cinci metri, dar şi un şut din careu al acestuia. Pentru ca în minutul 87 „Comănilă" să-şi întregească meciul perfect, respingând cu faţa „bomba" lui Toama din interiorul careului.

Victoria de la Tel Aviv i-a entuziasmat peste măsură pe giuleşteni, care prevăd un recital al suporterilor rapidişti la meciul cu PSV Eindhoven, din următoarea etapă a Ligii Europa. „Vom juca pe Naţional Arena cu 30-40 de mii de fani. Ultimele meciuri din grupe vor fi decisive, dar e important să adunăm puncte. Dani Coman a fost numărul 1 şi la propriu şi la figurat", a punctat preşedintele Dinu Gheorghe.

"Sunt mândru că lucrez la Rapid, sunt mândru că avem asemenea jucători. De acum, ne gândim la meciul cu Dinamo.''
Dinu Gheorghe preşedinte Rapid

Hapoel Tel Aviv 0
Apoula - Pecalka, Fransman (Cohen 90+3), Badier, Kende -
Oremus (Toama 73), Abutbul, Igiebor - Damari, Lala (Yadin 63), Tamuz. Antrenor: Dror Kashtan

Rapid 1
Coman - Rui Duarte, M. Antonio, Burcă, Ezequias - Grigore, Alexa, Herea (Teixeira 85) - Roman (Surdu 80), Cassio (Pancu 54), Deac. Antrenor: Răzvan Lucescu
Gol: Herea 55
Eliminaţi: Yadin 90 / Surdu 90
Stadion Bloomfield: 13.000
Arbitru: Hannes Kaasik (Estonia)
Etapa următoare (29 septembrie): Rapid - PSV Eindhoven,
Legia Varşovia - Hapoel Tel Aviv

Telex

Copos, la Zidul Plângerii. Patronul Rapidului însoţit de sora sa mai mare, Mariţa, a vizitat Sfântul Mormânt şi Zidul Plângerii. La finalul meciului, el l-a lăudat pe Coman. „A fost imperial. Ne-a salvat  de 3-4 ori. Trebuie să refacem gazonul din Giuleşti, pentru că avem o cultură de ciuperci acolo", a spus Copos.

Surdu, eliminat pentru lovire. Romică Surdu a intrat pe teren în minutul 80 şi n-a rezistat decât zece minute pe gazon. Finul lui Răzvan Lucescu a văzut direct cartonaşul roşu după o altercaţie cu un adversar şi va fi suspendat cel mai probabil două partide.

Meci prelungit opt minute. Din cauza incidentului dintre Surdu şi Yadin, în urma căruia au fost eliminaţi ambii fotbalişti, meciul s-a terminat în minutul 98.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite