Rapid a început cursa pentru un atacant. Vezi care sunt soluţiile lui Răzvan Lucescu şi George Copos!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razvan Lucescu
Razvan Lucescu

Rapid a mers bine în acest tur de campionat, dar mai ales meciurile din Liga Europa au scos în evidenţă lipsa unui veritabil golgheter. Aceată problemă este însă pe cale să fie rezolvată de George Copos.

Daniel Pancu, la cei 34 de ani ai săi, şi Ovidiu Herea, omul cu penalty-urile, i-au ţinut în viaţă pe giuleşteni. Fără golurile lor şi cu Cassio, Sburlea şi Surdu pe post de ratangii, Rapid ar fi fost foarte jos în acest moment. Pentru asta, Răzvan Lucescu a cerut un atacant, dar a fost nevoit să se descurce în tur cu ce a avut la dispoziţie. Cum Rapid e la două puncte de lider şi are şanse să câştige campionatul dacă merge la fel şi în retur, e clar că problema trebuie îndreptată. George Copos şi Răzvan Lucescu s-au aşezat la masa discuţiilor şi au alcătuit o listă cu atacanţi din care speră să aducă măcar unul în pauza de iarnă.

Iată la cine s-au gândit rapidiştii:

Costin Curelea: Are 27 de ani, joacă la Sportul Studenţesc, de unde orice jucător e disperat să plece. Singurul impediment ar fi suma de transfer cerută de Vasile Şiman. Intră însă în discuţue şi un împrumut pe şase luni cu opţiune de transfer.

Dorin Goga: Are 27 de ani şi evoluează pentru Poli Timişoara, în Liga a II-a. La argumente ar fi salariul foarte mare şi dorinţa de a pleca de pe Bega, care i-au adus antipatia lui Marian Iancu. La dificultăţi poate fi trecută suma mare de transfer cerută pentru atacant. Iancu vrea 1 milion de euro în schimbul lui Goga, iar Copos nu prea are aceşti bani. Şi aici se poate recurge la o variantă de compromis: împrumut cu opţiune de cumpărare.

Marius Bilaşco: Are 30 de ani şi joacă pentru chinezii de la Tianjin Teda. A mai lucrat cu Răzvan Lucescu la naţională şi a fost simpatizat de fostul selecţioner. Bilaşco nu se simte confortabil în China şi n-ar zice nu unei reveniri în Liga I. Un impediment ar fi salariul mare pe care îl are acesta la Tianjin şi pe care Rapid nu-l poate plăti. Bilaşco câştigă în prezent 350.000 de euro pe sezon.

Alexandru Ioniţă: Are 22 de ani şi este legitimat la FC Koln, pentru care n-a jucat decât 8 partide într-un an şi jumătate. Ioniţă va pleca în această iarnă de la nemţi şi fosta sa echipă, Rapid, nu poate să nu fie interesată. Totuşi, e o variantă mai puţin probabilă decât celelate, pentru că Ioniţă vrea să rămână în Vest, de unde are şi câteva oferte. Întoarcere în România, ca împrumut, e ultima variantă pentru el.

Lucian Sânmărtean: Are 31 de ani şi joacă, deocamdată, pentru FC Vaslui. Chiar dacă nu e un atacant de gura porţii, aşa cum caută Rapid, Sânmărtean a impresionat în acest tur şi giuleştenii au intrat pe fir auzind că la vară îi expiră contractul cu moldovenii. E greu însă de crezut că Porumboiu va renunţa la una dintre vedetele sale, dar în calcul trebuie luată şi dorinţa jucătorului, care poate lăsa un oraş limitat, ca Vasluiul, pentru avantajele Bucureştiului.

Un străin: Ca varinată de avarie, Răzvan Lucescu ar putea accepta şi un străin propus de un agent de încredere, char dacă nu-i place să lucreze cu jucători pe care nu-i cunoaşte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite