Rapid, o etapă fără suporteri pentru incidentele steliştilor! Ghencea închisă fanilor pentru două meciuri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steliştii au făcut scandal în Cupă, dar tot giuleştenii au plătit cu suspendare şi amendă! Motivul ? Rapid a fost clubul organizator, iar firma de pază angajată de Copos a permis fanilor din Ghencea să intre pe stadion cu torţe şi petarde!

Întrunită azi, Comisia de disciplină a FRF a decis că Rapid va trebui să joace următorul meci pe teren propriu cu porţile închise! În plus, formaţia din Grant va trebui să achite şi o amendă de 40.000 de lei!

În această etapă, Rapid joacă în deplasare, la Tg Mureş, iar runda în care va trebui să închidă porţile este la întîlnirea cu U Cluj, din etapa a 16-a. Cele două meciuri la care Steaua nu va avea suporterii alături sunt cu Gaz Metan şi cu CFR Cluj.

Duckadam: "O decizie ilogică!"

Preşedintele Stelei crede că doar Rapid trebuia sancţionat. "Nu pot să înţeleg această decizie. Noi n-am avut nicio treabă în toate aceste conflicte. Dacă noi nu mai organizăm nimic, cum să fim suspendaţi tot noi? Mi se pare o decizie ilogică. Vom vorbi şi la club şi probabil că vom face apel la această decizie", a spus Duckadam.

El consideră că pedeapsa primită de Rapid, un meci fără spectatori, poate fi justificată. "Cu Rapid e altă problemă. Clubul Rapid a organizat meciul, era de datoria celor de acolo să se asigure că suporterii nu vor intra cu materialele alea", a mai spus el.

Vamă: "Să răspundă firma de pază"

Preşedintele Rapidului spune că va acţiona în instanţă firma de pază. Avem un contract cu o firmă specializată de pază şi protecţie, la fiecare meci se întocmeşte un plan de măsuri care trebuie aprobat de Jandarmerie. La jocul cu Steaua, planul a fost aprobat, iar Jandarmeria ne-a cerut 200 de oameni în stadion.

Rapid pierde foarte mulţi ban, plăteşte amenzi, nu ia banii din încasările de la meciul cu U Cluj. Noi sîntem într-un imens dezavantaj!. Nu pot să plătesc eu mereu bani, 300 de milioane firmei de pază, 400 de milioane amenda la FRF, 100 de milioane amenda de la Jandarmerie, şi, mai mult, să nu beneficiez nici de încasările despre care vorbeam. Vom acţiona pe cale civilă pentru recuperarea pagubei, să vedem ce se întîmplă în instanţă.", a spus Dinu Gheorghe la sportro, după care a continuat:

"Luni vom rezilia contractul cu firma de pază, apoi ne vom îndrepta pe cale civilă împotriva celor care trebuie să răspundă. Nimeni nu i-a împiedicat pe stewarzi să confişte fumigenele şi petardele. Luni, aşa s-a întîmplat, au găsit astfel de materiale şi au înlăturat posibilitatea utilizării lor".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite