Rapid îşi păstrează tradiţia: în 20 de ani nu a pierdut decât de două ori la debut!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giuleştenii nu au probleme în starturile de sezon. Ultimul eşec pe care giuleştenii l-au înregistrat în prima etapă datează din 1993!

"În cei 20 de ani scurşi de la ultima promovare în prima divizie, Rapid pierduse de doar două ori meciul de start: 1-2 cu Steaua, în 1991, şi 1-2 cu „U”, la Cluj, în 1993. De atunci, şi se adunaseră 16 „plecări din bloc-starturi” până la ciocnirea de acum, cu Vasluiul, giuleştenii nu mai rataseră niciodată primul pas, agonisind 11 succese de început. Tradiţia avea să se respecte şi de această dată, în ciuda forţei degajate de un adversar, FC Vaslui, cu antrenor „galactic” pe bancă şi cu o pleiadă de jucători străini lăudaţi nu doar de propriu patron.

     Şi Rapidul s-a prezentat cu faţă nouă la meciul de deschidere: conducere nouă, antrenor nou, de-al casei, patru nume noi în garnitura de start (alte patru au luat loc pe bancă, iar un altul, Cassio, a rămas în tribună) şi echipament (marca Puma) purtat tot în premieră. Iar „remanierile” masive s-au simţit, cea mai plăcută surpriză reprezentând-o atitudinea schimbată a echipei. Dovadă că, în chiar secunda 20, Roman reuşea un „tackling” la sacrificiu, în faţa unui Hugo Luz parcă deja bulversat de „disperarea” noului... Bebe Năsturescu!

     Cu două „assisturi” măiastre ale lui Spadacio şi două  reluări cu capul, al lui Herea (mni. 27) şi Cesinha (min. 79), Şumudică  a debutat în mod fericit pe banca echipei sale de suflet, începând să atragă deja atenţia asupra unui Rapid reintrat (să  sperăm) pe ruta performanţei."

sursa, www.fcrapid.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite